Окружни привредни суд

Град Бијељина мора исплатити Бањи "Дворови" 408.000 км и затезну камату

  • Извор: СРНА
  • 20.02.2024. 16:48

Окружни привредни суд у Бијељини донио је пресуду да град Бијељина мора да исплати потраживаних 408.000 КМ Бањи "Дворови" са затезном каматом, под пријетњом принудног извршења.

"Изведени доказ вјештачењем по вјештаку економске струке несумњиво потврђује да тужени има неутрошена средства из којих је могао исплатити обавезе према тужиоцу, али тужени то није учинио свјесно кршећи одлуку о ребалансу, односно извршењу буџета", наводи се у образложењу пресуде у коју је Срна имала увид.

Мишел Обама кандидат Демократа из сјенке?

Мишел Обама кандидат Демократа из сјенке?

Град је као тужени дужан да по основу накнаде штете која се односи на обавезу плаћања камате од децембра 2022. године до септембра прошле године исплати 11.953 КМ, као и да тужиоцу надокнади трошкове парничног поступка у износу од 22.249 КМ, са законском затезном каматом.

Како се наводи, град Бијељина обавезао се да ће Бањи "Дворови" исплатити средства за измирење дуга према Пореској управи Републике Српске у износу од 408.000 КМ, али та средства никада нису исплаћена, иако се тужилац четири пута обраћао туженом са захтјевима за дозначавање средства како би се избјегла блокада рачуна Бање.

АТВ ексклузивно: Ко обмањује јавност причом о наоружавању Срба у Сребренику!?

АТВ ексклузивно: Ко обмањује јавност причом о наоружавању Срба у Сребренику!?

Увидом у спроведене доказе наводи се да је ребалансом буџета Бијељине планиран издатак од 408.000 КМ за Бању "Дворови" с циљем измирења пореског дуга, као и да је наредбодавац и одговорна особа за извршење буџета у цјелини градоначелник, чијим је непоступањем ускраћена ова дознака, а новац намијењен Бањи у цијелости реалоциран.

Пратите нас и путем Вибера