Средства нису исплаћена

Градоначелник новац усмјерава гдје он жели: Бијељина "грца" у дуговима

 • Извор: АТВ
 • 08.04.2024. 19:30

Развојна агенција у Бијељини не може да ради оно за шта је намијењена. Средства за чак два јавна позива нису исплаћена, па неколико десетина будућих предузетника тапка у мјесту.

Док они чекају паре, Агенција од градоначелника чека на одговор зашто пара нема. 

"Нису исплаћени Јавни позиви за новоосноване предузетнике града Бијељина и нису исплаћени Јавни позиви за новоосноване предузетнике и младе до 35 година. Износ је од 196.000 КМ и има их 42 предузетника на подручју града Бијељина. Једноставно немамо никакве одговоре ни од надлежног Одјељења за финансије, а са градоначелником немамо никакву комуникацију“, рекао је директор Развојне агенције Марко Влачић.

Одговоре на ова питања као и обично нисмо добили ни ми, јер се градоначелник ни кабинет нису огласили. 

Да ово није једини случај и да град "грца“ у дуговима из којих је тешко видљив излаз, каже предсједник Скупштине града.

"Сада млади људи чекају да град исплати та средства, која има обавезу да исплати и које је исплаћивао у свим претходним годинама без проблема, али оно што је евидентно је да је наш град у озбиљним финансијским проблемима и искрено и не видим како ће се из тих финансијских проблема изаћи. Дугују се милиони марака свим јавним установама, свим јавним установама које се финансирају из буџета се дугују озбиљна средства“, поручују предсједник Скупштине града Бијељина Александар Ђурђевић.

Милионска средства град дугује свим јавним установама,  добављачима, за доприносе радницима који због тога не могу да овјере књижице. Бијељина има највећи буџет до сада, али и навику градоначелника да новац усмјерава мимо закона, тамо гдје он жели.

Пратите нас и путем Вибера

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:00 АТВ Вијести

  Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

 • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

  ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

 • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

  ' ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

 • 21:15 Серија: Ко те шиша (12+)

  Серија: Ко те шиша (12+)

 • 21:45 Серија: Насљедници (12+)

  ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.