Средства нису исплаћена

Градоначелник новац усмјерава гдје он жели: Бијељина "грца" у дуговима

  • Извор: АТВ
  • 08.04.2024. 19:30

Развојна агенција у Бијељини не може да ради оно за шта је намијењена. Средства за чак два јавна позива нису исплаћена, па неколико десетина будућих предузетника тапка у мјесту.

Док они чекају паре, Агенција од градоначелника чека на одговор зашто пара нема. 

"Нису исплаћени Јавни позиви за новоосноване предузетнике града Бијељина и нису исплаћени Јавни позиви за новоосноване предузетнике и младе до 35 година. Износ је од 196.000 КМ и има их 42 предузетника на подручју града Бијељина. Једноставно немамо никакве одговоре ни од надлежног Одјељења за финансије, а са градоначелником немамо никакву комуникацију“, рекао је директор Развојне агенције Марко Влачић.

Одговоре на ова питања као и обично нисмо добили ни ми, јер се градоначелник ни кабинет нису огласили. 

Да ово није једини случај и да град "грца“ у дуговима из којих је тешко видљив излаз, каже предсједник Скупштине града.

"Сада млади људи чекају да град исплати та средства, која има обавезу да исплати и које је исплаћивао у свим претходним годинама без проблема, али оно што је евидентно је да је наш град у озбиљним финансијским проблемима и искрено и не видим како ће се из тих финансијских проблема изаћи. Дугују се милиони марака свим јавним установама, свим јавним установама које се финансирају из буџета се дугују озбиљна средства“, поручују предсједник Скупштине града Бијељина Александар Ђурђевић.

Милионска средства град дугује свим јавним установама,  добављачима, за доприносе радницима који због тога не могу да овјере књижице. Бијељина има највећи буџет до сада, али и навику градоначелника да новац усмјерава мимо закона, тамо гдје он жели.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:00 Емисија: Бинго

    Бројчана игра са извлачњем бројева, од 1 до 90 путем бубња, у којој се унапријед утврђује висина фонда добитака и његова расподјела.

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм