"Путеви Републике Српске"

Хитна санација тунела гдје је страдао камионџија

  • Извор: СРНА
  • 29.11.2023. 13:32

Јавно предузеће "Путеви Републике Српске" расписаће јавну набавку хитне санације тунела на дионици магистралног пута Трново-Добро Поље-Миљевина који је на листи приоритета за санацију, речено је Срни у овом предузећу.

Из "Путева Српске" су рекли да ће док траје поступак јавне набавке на овој дионици, осим постојеће саобраћајне сигнализације, заштитних мрежа и ограда, бити постављена и додатна.

"Додатна саобраћајна сигнализација ће све учеснике у саобраћају упозоравати на могућност одрона, јер се цијела та дионица налази у косини које су на неким дијеловима више и од 100 метара", напомињу из "Путева Српске".

На мјесто несреће у Фочи излази инспекцијски надзор за тунеле

На мјесто несреће у Фочи излази инспекцијски надзор за тунеле

Представници предузећа "Путеви Српске" у преговорима са Свјетском банком овај путни правац су издвојили као један од приоритета за санацију, а финализација и одобрење средстава се, како кажу, очекују половином наредне године.

Они су нагласили да се у периоду јесени и зиме дешавају учесталији одрони на путевима који пролазе кроз усјеке.

"Јавно предузеће упозорава све возаче и учеснике у саобраћају на додатни опрез", закључили су у "Путевима Српске".

Из фочанске Полицијске управе Срни је речено да ће данас, по налогу Окружног јавног тужилаштва из Требиња, бити извршен инспекцијски преглед тунела на магистралном путу Фоча-Сарајево да би утврдио чињенично стање на мјесту саобраћајне несреће у којој је погинуо возач камиона.

Прва фотографија језиве несреће код Фоче: Стијена улетјела у кабину камиона

Прва фотографија језиве несреће код Фоче: Стијена улетјела у кабину камиона

Тужилаштво је затражило и обдукцију тијела јуче настрадалог возача, која ће се обавити данас у Универзитетској болници Фоча.

Тридесетосмогодишњи возач камиона из Дервенте чији су иницијали С.М. погинуо је у саобраћајној несрећи која се догодила јуче у 14.30 часова у мјесту Сијерачки млини.

До несреће је дошло у тунелу усљед одрона камена, који је пао кроз предње вјетробранско стакло камиона и нанио повреде које су усмртиле возача теретног моторног возила.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: