Велико интересовање

Интензивиране активности на формирању слободне пословне зоне Соколац

  • Извор: АТВ
  • 14.01.2024. 18:49

Соколачка општинска управа на челу са начелником Милованом Бјелицом интензивирала је активности на формирању слободне пословне зоне Соколац.

Елаборат о оправданости оснивања слободне зоне је завршен и предат надлежним институцијама Републике Српске, укључујући и предсједника Републике. Јасно је назначено да постоји велико интересовање код домаћих, али и међународних компанија да се укључе у рад и власништво будуће слободне зоне, наведено је на сајту општине Соколац.

- Подршка Привредног друштва за управљање слободном зоном Суботица је изузетно драгоцјена и представља потврду исправности наших напора да успоставимо слободну зону Соколац и да је повежемо на партнерским основама са Суботицом и другим заинтересованим зонама. Уједно ово је и најбољи позив привредницима Суботице и Србије да искажу намјере да буду дио будуће Слободне пословне зоне Соколац - истакао је Бјелица.

Планирано је да слободну зону Соколац оснују општина Соколац и Влада Републике Српске са већинским пакетом акција, а на основу јавно приватног партнерства у власничке структуре би могле да се укључе и све заинтересоване компаније које буду пословале унутар зоне.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: