Игор Иконић

Источно Сарајево без јавног дочека, смјештајни капацитети попуњени до 80 одсто

  • Извор: СРНА
  • 30.12.2023. 16:23

У Источном Сарајеву неће бити организованог јавног дочека Нове године, али су смјештајни капацитети попуњени до 80 одсто и Јахорина предњачи, изјавио је директор градске Туристичке организације Игор Иконић.

"Када је ријеч о православној Новој години биће организован дочек 13. јануара на Студентском тргу на Палама уз концерт Данице Црногорчевић, а у Источном Новом Сарајеву на Тргу Републике Србије наступиће Кики Лесендрић и група `Пилоти`", најавио је Иконић.

Он је навео да Јахорина предњачи по попуњености смјештајних капацитета, али да се због недостатка снијега не може рећи да је то 100 одсто попуњеност.

Бањалучанка на свијет донијела тројке упркос противљењу доктора

Бањалучанка на свијет донијела тројке упркос противљењу доктора

"Хотели су добро попуњени, а приватни смјештај скромније, управо због недостатка снијега. Снијег најављују за божићне празнике и мислимо да ће тада бити и боља попуњеност смјештајних капацитета", додао је Иконић.

Према његовим ријечима, највише гостију долази из Србије, Црне Горе, Хрватске и Словеније, а у посљедње вријеме и из дијаспоре.

"То су наши људи, а долазе из Аустрије, Швајцарске, Њемачке, имамо повећан број гостију и из Мађарске", рекао је Иконић.

Иконић је навео да је у 2023. години била успјешна туристичка сезона, како зимска, тако и љетна, коју покушавају да унаприједе.

Преминуо Кан Убица

Преминуо Кан Убица

Према његовим ријечима, највише туриста овог љета привукли су адреналински садржаји, односно Романија, али и уређене пјешачке стазе, првенствено на Јахорини, дужине 16 километара.

Иконић каже да подаци да је ове године на подручју града наплаћено готово 450.000 КМ боравишне таксе говори да је била успјешна туристичка сезона и изразио наду да ће таква бити и 2024. година.

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:15 Аутошоп магазин (Р)

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 12:40 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:10 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.