Pale

Jugović: Veličanstvena promocija mladosti, sporta i zdravog života

  • Извор: СРНА
  • 28.05.2023. 13:23

Na Palama je danas održan prvi Sajam sporta, na kojem se najprije defileom ulicama grada, a potom i prezentacijom vještina i osvojenih nagrada, medalja i pehara, predstavilo oko 1.600 mladih sportista iz 29 klubova koji djeluju na području ove lokalne zajednice.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović ocijenio današnju manifestaciju veličanstvenom promocijom mladosti, sporta i zdravog života.

"Prvi put smo odlučili da na Palama napravimo ovakvu manifestaciju i svi građani su u prilici da vide nešto veličanstveno i impresivno, da se uvjere u ogromne rezultate koje postižu naši mladi sportisti na raznim takmičenjima od lokalnog do evropskog nivoa", rekao je Jugović novinarimma.

On je izrazio uvjerenje da će ova manifestacija postati tradicionalna.

Jugović je zahvalio svima koji su prethodnom periodu obezbijedili uslove za izgradnju Sportske dvorane "Peki" i na taj način stvorili idealne uslove za bavljenje ne samo sportskim aktivnostima, nego i rekreacijom i organizaciju kulturnih dešavanja.

On ističe da su sportisti Pala, Grada Istočno Sarajevi i cijele Sarajevsko-romanijske regije, što pokazuje i današnji Sajam sporta, na ponos Republike Srpske, jer se radi o afirmaciji druženja, ljubavi, prijateljstva, međusobnog razumijevanja i uvažavanja, što je omladini danas i te kako potrebno.

"Sport nikada nikoga nije odveo na krivu stranu, nego ga je usmjerio ka zdravom životu. Ovaj prvi sajam sporta pravi je puta ka boljem sutra svih nas, a posebno omladine u cijeloj Republici Srpskoj i njenim lokalnim jedinicama kao mjestima zdravog života, sporta i mladosti", poručio je načelnik Pala.

Predsjednik Skupštine opštine Pale Stefan Stajčić ocijenio je da današnji sajam sporta na najbolji način dokazuje da su Pale mjesto omladine i sporta.

"Ponosan sam što smo uspjeli da organizujemo ovu manifestaciju, ponosan sam što je oko 1.600 mladh sportista obučeno u jednake sportske trenerke, jer to pokazuje kojim pravcem ćemo da razvijamo sport na Palama u budućnosti – obezbjeđivanjem najboljih uslova za trening i nastupe na takmičenjima za sve talente i buduće šampione“, rekao je Stajčić.

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм