Načelnik opštine Pale

Jugović: Vlasti FBiH pokazale mržnju prema svemu što je srpsko

  • Извор: СРНА
  • 13.07.2023. 13:55

Uklanjanjem jedne od tabli na kojima je iznesen podatak o 157.000 Srba koji su morali napustiti Sarajevo, ostrašćene gradske i kantonalne vlasti u Federaciji BiH nisu postigle ništa, osim što su iznova javno manifestovali histeriju, isključivi ekstremizam i neskrivenu mržnju prema svemu što je srpsko i ima veze sa Republikom Srpskom, ocijenio je za Srnu načelnik opštine Pale Boško Jugović.

Jugović je, komentarišući jutrošnji potez sarajevskih vlasti, ocijenio da je još jadnije pravdanje ovog postupka nekakvim "lokacijsko-komunalnim razlozima".

"Problem političkog Sarajeva je u tom neshvatljivom političkom sljepilu, jer nisu u stanju da shvate da uklanjanjem table nisu i ne mogu ukloniti niti sakriti istinu o broju protjeranih Srba iz tog grada", rekao je Jugović, koji je i predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Pale.

Ostojić: Uklanjanje table - pokušaj prikrivanja istine o stradanju Srba u Sarajevu

Ostojić: Uklanjanje table - pokušaj prikrivanja istine o stradanju Srba u Sarajevu

On je naveo da je svima u Republici Srpskoj odavno jasno da u komšiluku ne žele normalan odnos i da uprkos različitim mišljenjima živimo jedni pored drugih, baš kao i to da političko Sarajevo generacijama koje tek tamo stasavaju ne želi ni da pokuša objasniti da su u tom gradu Srbi živjeli u velikom broju.

"Još manje im žele govoriti o tome gdje su sada i zašto ih u Sarajevu više gotovo pa i nema. Zato im i smetaju table na kojima je upravo odgovor na to pitanje", poručio je Jugović.

Komentarišući činjenicu o sarajevskom jednostranom utvrđivanju entitetske granice, Jugović je rekao da su sami na dnevni red stavili i konačno rješavanje pitanja razgraničenja između entiteta i da je saglasan da na tu priču treba biti stavljena tačka.

Ćosić: Table bile na istim lokacijama 20 godina, Sarajevu je sporan natpis

Ćosić: Table bile na istim lokacijama 20 godina, Sarajevu je sporan natpis

"Biće to granica između Republike Srpske i Federacije BiH, između Istočnog Sarajeva i Sarajeva, ali i između istine i laži, iskrenosti i licemjerja i istorijskih činjenica i istorijskih falsifikata", poručio je Jugović.

Po nalogu Ministarstva komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite životne sredine Kantona Sarajevo jutros je uklonjena tabla sa natpisom "Dobrodošli u Istočno Sarajevo, grad 157.000 Srba koji su morali napustiti Sarajevo", jer je navodno ustanovljeno da se nalazi na području FBiH.


Пратите нас и путем Вибера

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.