Opstrukcija

Kome smeta izgradnja bolnice u Trebinju?

  • Извор: АТВ
  • 27.03.2023. 19:15

Na parceli je crvena tabla na kojoj nema serijskog broja i nemoguće je utvrditi odakle je uzeta, ili je neko napravio i tu postavio da bi opstruisao izgradnju nove bolnice. Iz Centra za uklanjanje mina BiH jasan odgovor.

"Ne posjedujemo podatke da je naselje Pridvorci, predgrađe grada Trebinje, u periodu rata 1992-1995. bilo predmet miniranja", saopšteno je iz BHMAC-a.

Dodaju da ne isključuju mogućnost da je neko, nakon tog perioda, minirao parcelu, dodajući da je postavljanje lažnih upozorenja na minsko polje krivično djelo. 

Postavlja se pitanje kako je moguće da je ta parcela bila minirana prije nekoliko godina, ili čak decenija, a da na to niko do sada nije reagovao niti primijetio tako nešto?

Iz BHMAC-a dodaju da tablu, bez serijskog broja, sigurno nisu postavljali njihovi timovi. Iz Republičke uprave civilne zaštite kažu da su bili na lokaciji i sve provjerili. 

"Ono što je sa našeg aspekta i našeg delokruga rada Republičke uprave  civilne zaštite jeste da je ceo prostor pregledan, da je bezbedan za korišćenje i da se može na prostoru pristupiti pripremnim radovima na izgradnji bolnice u Trebinju", rekao je Milan Novitović, v. d. direktora RUCZ-a.

Izgradnja novog objekta trebinjske bolnice nekome očigledno mnogo smeta pa je i na okolne bandere zalijepio poruke kojima se prozivaju oni koji su za izgradnju bolnice. Novi objekat trebinjske bolnice biće među najsavremenijima u regionu. 


Тагови:
  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.