ATV

Opstrukcija

Kome smeta izgradnja bolnice u Trebinju?

  • Извор: АТВ
  • 27.03.2023. 19:15

Na parceli je crvena tabla na kojoj nema serijskog broja i nemoguće je utvrditi odakle je uzeta, ili je neko napravio i tu postavio da bi opstruisao izgradnju nove bolnice. Iz Centra za uklanjanje mina BiH jasan odgovor.

"Ne posjedujemo podatke da je naselje Pridvorci, predgrađe grada Trebinje, u periodu rata 1992-1995. bilo predmet miniranja", saopšteno je iz BHMAC-a.

Dodaju da ne isključuju mogućnost da je neko, nakon tog perioda, minirao parcelu, dodajući da je postavljanje lažnih upozorenja na minsko polje krivično djelo. 

Postavlja se pitanje kako je moguće da je ta parcela bila minirana prije nekoliko godina, ili čak decenija, a da na to niko do sada nije reagovao niti primijetio tako nešto?

Iz BHMAC-a dodaju da tablu, bez serijskog broja, sigurno nisu postavljali njihovi timovi. Iz Republičke uprave civilne zaštite kažu da su bili na lokaciji i sve provjerili. 

"Ono što je sa našeg aspekta i našeg delokruga rada Republičke uprave  civilne zaštite jeste da je ceo prostor pregledan, da je bezbedan za korišćenje i da se može na prostoru pristupiti pripremnim radovima na izgradnji bolnice u Trebinju", rekao je Milan Novitović, v. d. direktora RUCZ-a.

Izgradnja novog objekta trebinjske bolnice nekome očigledno mnogo smeta pa je i na okolne bandere zalijepio poruke kojima se prozivaju oni koji su za izgradnju bolnice. Novi objekat trebinjske bolnice biće među najsavremenijima u regionu. 


Тагови:
  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм