Начелник општине

"Љубиње има колико има": Драпић за АТВ о нестанцима струје, пољопривреди

  • 29.10.2023. 09:19

Начелник општине Љубиње Стево Драпић рекао је у нашем АТВ јутру да је Љубиње мала локална заједница која живи од свог рада.

Драпић каже да Љубиње нема природних богатстава, али истиче, да су вриједни људи највећи потенцијал ове локалне заједнице.

Људи у Љубињу се махом баве пољопривредом.

"Имамо озбиљан потенцијал што се тиче пољопривреде. Људи се баве производњом бијелог лука, паприке, воћа“, рекао је Драпић.

Драпић каже и да је сточни фонд Љубиња велики.

"Имамо перадарство на високом нивоу. Имамо фирму која је прије двије године била међу најуспјешнијим, добила је награду за најуспјешније срдње предузеће“, рекао је Драпић.

Драпић је додао да постоје и двије фирме које се баве прерадом љековитог биља које су препознате на европском тржишту.

О честим нестанцима струје

У Љубињу често нестаје струје а начелник општине каже да се плађе сваког облака и сваке кише.

"То је озбиљан проблем и помало нас и вријеђа јер херцеговина производи толико енергије а ми немамо никакве користи од тога јер нам није ријешено снабдијевање“, каже драпић.

Љубиње се струјомс набдијева из ФБиХ а Драпић каже да су кварови чести па док екипе дођу да санирају штету прође много времена.

"Кроз Љубиње пролази толкики транзит струје а ми немамо струје“, рекао је Драпић.

Земљотрес

Јак земљотрес погодио је Љубиње у априлу 2022. године а Драпић каже да активно раде на санирању штете.

"Немогуће је у кратком периоду потпуно се опоравити од тога. Доста добро смо санирали. Приотитет смо дали физичким лицима, санирана је и зграда средње школе, дома здравља, остаје нам сада зграда општине“, рекао је Драпић.

Буџет

Драпић је рекао да општина Љубиње уредно сервисира све своје финансијске обавезе.

"Љубиње има колико има. Уредно сервисирамо све своје обавезе. Имали смо Нацрт ребаланса буџета имамо суфицит у буџету иако је пуњење од ПДВ-а било слабије од планираног Нацртом смо то распоредили. Немамо судских процес, тужби радимо доста тога - асфалтирали смо, радили спортске терене игралиште“, закључио је Драпић.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм