ATV

Pale

Lokalna zajednica pomaže radu vaspitno-obrazovnih ustanova

  • Izvor: SRNA
  • 15.05.2023. 21:22

Načelnik opštine Pale Boško Jugović i predsjednik Skupštine grada Istočno Sarajevo Branko Koroman posjetili su danas jedan broj vaspitno-obrazovnih ustanova na području Pala i Centar za socijalni rad gdje su sa rukovodstvom i stručnim licima razgovarali o tome na koji način im lokalna zajednica može pomoći da kadrovski i materijalno-tehnički unaprijede rad.

"Sastanci, koji su organizovani u okviru aktivnosti definisanih i na posljednjoj sjednici opštinskog Foruma za bezbjednost, bili su dobra prilika da detaljno analiziramo stanje u svim segmentima i zajednički dođemo do zaključaka čijom realizacijom ćemo dodatno poboljšati postojeće aktivnosti, ali i eliminisati eventualne nedostatke", istakao je Jugović.

On je izrazio zadovoljstvo ukupnim stanjem i međusobnom saradnjom ustanova, kao i aktivnostima koje sprovode kroz rad multisektorskih timova.

"Cilj je da redovno prate sve ono što je definisano odgovarajućim aktima i pravilnicima, te preventivno djeluju u slučaju potrebe", rekao je Jugović, saopšteno je iz Opštinske uprave.

Jugović je dodao da će serija razgovora biti nastavljena narednih dana u Srednjoškolskom centru Pale, Domu zdravlja i Studentskom centru Pale, te izrazio uvjerenje da je ovo najbolji način da se dodatno unaprijedi koordinacija u radu koja je i u proteklom periodu bila na zavidnom nivou.