Откривена и јазбина

Мечићи на путу у сребреничком планинском селу

  • Извор: СРНА
  • 18.09.2023. 10:03

Мјештанин сребреничког планинског села Подравање Милош Марковић снимио је двоје мечића на путу у свом селу, а онда је открио и јазбину гдје бораве.

Марковић је рекао да није видио мечку, али претпоставља да је и она у близини јазбине, те се због тога није дуго задржавао.

У сребреничком селу Рађеновић прије неколико дана снимљен је медвјед на путу.

Риболовци, који проводе доста времена на језеру Перућац снимили су медвједа који се креће око језера и често дође да се напије воде. Кажу да су га видјели неколико пута на истом мјестом.

Вртићи у Бањалуци скупљи и до 40 КМ

Вртићи у Бањалуци скупљи и до 40 КМ

Недавно је објављен и снимак медвједа који препливава акумулационо Перућачко језеро на Дрини.

Медвјед је у селу Залазје посљедњих година неколико пута разваљивао пчелињак и уништавао кошнице Душана Станојевића. Према ријечима становника Подравања, и у овом селу начинио је материјалну штету, а уништио је и неколико пчелињака у засеоцима села Осмаче.

Предсједник Ловачког друштва "Јавор" из Сребренице Тихомир Јовановић рекао је Срни да је овогодишњим планом предвиђено да се у комерцијалном лову у ловишту којим газдују одстријеле два медвједа.

Драма на утакмици: Навијачи бебу извлачили кроз бодљикаву жицу

Драма на утакмици: Навијачи бебу извлачили кроз бодљикаву жицу

"Један је већ одстријељен, а чекамо заинтересоване ловце да организујемо одстрел још једног чије нам је кретање познато", каже Јовановић.

На сребреничком подручју ове године појавио се и чопор вукова, који нападају и кољу стоку. Ловци су једног одстријелили у мају, а пси овчари су прије неколико дана једног изгризли када је упао у стадо оваца у близини села Осмаче.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.