ATV

Члан Главног одбора СНСД Бијељина

Милић уочи народног митинга: Дошло вријеме да се Српска поново брани

  • Извор: АТВ
  • 16.11.2023. 11:28

Члан Главног одбора СНСД Бијељина Милан Милић подсјетио је уочи народног митинга "Бранимо Српску“ који ће се одржати вечерас у том граду да је Република Српска прије тридесет година сложно брањена и одбрањена али, нажалост, данас немамо такву слогу и одлучност код свих.

"Дошло је вријеме да се Српска поново брани, али сада говором, писаном ријечју и одлучном подршком свим њеним институцијама“, рекао је Милић.

Милић је додао да је дана, више него икад, потребно да сви без изузетака, покажемо слогу и саборност око Републике Српске и њених институција "које ниједног тренутка не смију бити доведене у питање по било ком основу.“ 

"Нажалост, непромишљеним потезима неодговорних појединаца, као и дијела  међународног фактора доводи се у  питање имовина Републике Српске и њене институције које представљају темељ њеног постојања“, навео је Милић.

Милић је позвао патриоте и све грађане Републике Српске, да "јединствени изразимо несебичну подршку њеном постојању са свим Дејтонским мировним споразумом гарантованим правима њеним институцијама, Предсједнику Републике, Народној скупштини, Влади и српском члану Предсједништва БиХ у несметаном вршењу обавеза произашлих из уставних и законских надлежности Републике Српске".

"Република Српска и њени грађани су увијек били и јесу за разговор и договор, али нису за било какво наметање, одузимање надлежности и развлашћивање, а самим тим и њено тихо гашење и нестајање. Зато, на миран и достајанствен начин изађимо поносни и станимо у одбрану Републике Српске, свих њених институција и органа и дајмо им безрезервну подршку у вршењу њихових уставних и законских надлежности“, рекао је Милић.

Милић је додао да је обавеза грађана Српске да свакодневно граде и јачају, а сада и бране Републику Српску "за миран, слободан и безбрижан живот свих њених грађана и будућих покољења“. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:40 Серија: Бува (16+)

    Британска трагикомична серија из 2016. године о дјевојци са надимком "Бува" која је преживјела огромну трагедију од које се никако не опоравља.

  • 00:20 Ноћни програм

    Ноћни програм