Potpredsjednik Gradskog vijeća Mostara

Milivojević zabrinut zbog bezbjednosne situacije u Mostaru

 • Izvor: Srna
 • 25.05.2023. 16:02

Potpredsjednik Gradskog vijeća Mostara Velibor Milivojević izjavio je da je ozbiljno zabrinut zbog bezbjednosne situacije u Mostaru, jer su se u manje od mjesec dana dogodila dva ozbiljna incidenta u kojima su napadnute osobe srpske nacionalnosti.

Milivojević je osudio napad koji se sinoć dogodio u Mostaru kada je više od 20 huligana napalo sportiste iz Bijeljine, zbog, kako oni tvrde, ćirilice na majicama.

- Prije 25 dana u Mostaru su napadnuta i dva mladića iz Zemuna takođe zbog ćiriličnih natpisa na majici, a počinioci nisu pronađeni. Ozbiljno sam zabrinut atmosferom u Mostaru i bezbjednosnom situacijom - izjavio je Milivojević.

On traži od Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona da rasvijetli ove događaje i pronađe počinioce.

Milivojević podsjeća da Mostar pretenduje da bude istinski multietnički i turistički grad, a da posljednji događaji i uopšte retorika u gradu dokazuju da nije ni jedno, ni drugo.

- Pozivam i političare i sportske kolektive, obrazovne instutucije, medije, cjelokupnu javnost da se suprotstavimo mržnji i huliganizmu u našem gradu, jer vjerujem da većina osuđuje ovakve incidente", poručio je Milivojević za Srnu.

Dvadesetak mlađih muškaraca odjevenih u crne dukseve sa kapuljačama preko glave fizički je sinoć napalo članove bijeljinskog Kluba malog fudbala "Radnik MD šop", a tom prilikom su upotrijebili i suzavac.

Napad se dogodio sinoć kada je grupa mladića upala u dvoranu Univerzitetsko-sportskog centra "Mithad Hujdur Hujka" gdje se odigravala utakmica između bijeljinskog i kluba "Mostar Stari Grad".

Dvojica predstavnika bijeljinskog Kluba povrijeđena su u napadu grupe huligana na utakmici u Mostaru, dok su ostali uspjeli da prođu bez ozbiljnijih povreda, saopšteno je iz Uprave ovog kluba.

Bijeljinski sportisti iz Mostara su ispraćeni uz policijsku pratnju.

U Mostaru je sličan incident zabilježen i 30. aprila kada je u Ulici Kuluk u Starom gradu teške tjelesne povrede zadobio S.N. /33/ iz Zemuna nakon što su njega i njegovog tridesetjednogodišnjeg prijatelja napale dvije nepoznate osobe.

Prema nezvaničnim informacijama, nepoznate osobe od mladića su zatražile da sa sebe skine majicu sa natpisom "Zemun", a nakon što je to odbio, krenuo je napad.

Nedavno je pokušana paljevina ugostiteljskog objekta srpske povratničke porodice u mjestu Ortiješ kod Mostara.

U decembru prošle godine devastirana je i oskrnavljena Saborna crkva u Mostaru, a počinioci nikada nisu pronađeni.

 • 14:00 Serija: Prevrtljivo srce (R)

  Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

 • 15:00 Tet a tet (R)

  Koliko znate o onima koji žive pod budnim okom javnosti? Znate li o čemu maštaju, šta su sve prošli, u čemu uživaju, šta rade kada su potpuno sami? Koje tajne su spremni da otkriju? Koliko su spremni da se ogole?

 • 16:00 Autošop magazin (R)

  Specijalna emisija posvećena automobilizmu i auto-industriji, aeornautici, digitalnim tehnologijama i saobraćaju. Sve što ste željeli da saznate o automobilima.

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:50 Blic kuhinjica

  Ova kratka enciklopedija hrane osim što će vas zabaviti sigurno će vam dati ideju za pripremanje ukusnog ručka, večere ili neke specijalne prigode.

 • 17:00 Serija: The Paper/Novine (R) (12+)

  Serija 'Novine' hrvatska je kriminalistička serija u režiji Dalibora Matanića, a prema scenariju Ivice Đikić.