Potpredsjednik Gradskog vijeća Mostara

Milivojević zabrinut zbog bezbjednosne situacije u Mostaru

 • Извор: СРНА
 • 25.05.2023. 16:02

Potpredsjednik Gradskog vijeća Mostara Velibor Milivojević izjavio je da je ozbiljno zabrinut zbog bezbjednosne situacije u Mostaru, jer su se u manje od mjesec dana dogodila dva ozbiljna incidenta u kojima su napadnute osobe srpske nacionalnosti.

Milivojević je osudio napad koji se sinoć dogodio u Mostaru kada je više od 20 huligana napalo sportiste iz Bijeljine, zbog, kako oni tvrde, ćirilice na majicama.

- Prije 25 dana u Mostaru su napadnuta i dva mladića iz Zemuna takođe zbog ćiriličnih natpisa na majici, a počinioci nisu pronađeni. Ozbiljno sam zabrinut atmosferom u Mostaru i bezbjednosnom situacijom - izjavio je Milivojević.

On traži od Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona da rasvijetli ove događaje i pronađe počinioce.

Milivojević podsjeća da Mostar pretenduje da bude istinski multietnički i turistički grad, a da posljednji događaji i uopšte retorika u gradu dokazuju da nije ni jedno, ni drugo.

- Pozivam i političare i sportske kolektive, obrazovne instutucije, medije, cjelokupnu javnost da se suprotstavimo mržnji i huliganizmu u našem gradu, jer vjerujem da većina osuđuje ovakve incidente", poručio je Milivojević za Srnu.

Dvadesetak mlađih muškaraca odjevenih u crne dukseve sa kapuljačama preko glave fizički je sinoć napalo članove bijeljinskog Kluba malog fudbala "Radnik MD šop", a tom prilikom su upotrijebili i suzavac.

Napad se dogodio sinoć kada je grupa mladića upala u dvoranu Univerzitetsko-sportskog centra "Mithad Hujdur Hujka" gdje se odigravala utakmica između bijeljinskog i kluba "Mostar Stari Grad".

Dvojica predstavnika bijeljinskog Kluba povrijeđena su u napadu grupe huligana na utakmici u Mostaru, dok su ostali uspjeli da prođu bez ozbiljnijih povreda, saopšteno je iz Uprave ovog kluba.

Bijeljinski sportisti iz Mostara su ispraćeni uz policijsku pratnju.

U Mostaru je sličan incident zabilježen i 30. aprila kada je u Ulici Kuluk u Starom gradu teške tjelesne povrede zadobio S.N. /33/ iz Zemuna nakon što su njega i njegovog tridesetjednogodišnjeg prijatelja napale dvije nepoznate osobe.

Prema nezvaničnim informacijama, nepoznate osobe od mladića su zatražile da sa sebe skine majicu sa natpisom "Zemun", a nakon što je to odbio, krenuo je napad.

Nedavno je pokušana paljevina ugostiteljskog objekta srpske povratničke porodice u mjestu Ortiješ kod Mostara.

U decembru prošle godine devastirana je i oskrnavljena Saborna crkva u Mostaru, a počinioci nikada nisu pronađeni.

Тагови:
 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

  ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

 • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

  Серија: Љубавни залогаји (12+)

 • 20:30 Филм: Живи били па видјели (12+) (Р)

  '' Филм: Живи били па видјели (12+) (Р)

 • 22:00 Серија: Вода у праху (12+)

  'Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

 • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

  Серија: Ред Рок (16+) (Р)