Doboj

Milovan Gavrić vojnu uniformu zamijenio policijskom

  • Извор: АТВ
  • 04.02.2023. 19:45

Na proslavi 9. januara predvodio je ešalon posebnih snaga policije iz Doboja. Sa svega 25 godina i samo dva mjeseca pripravničkog staža, Milovan Gavrić vodio je ešalon, što je zadatak koji se pripravnicima rijetko pruža. Ne krije da mu je vojno obrazovanje, koje je prošao uz policijsko, bilo ključno.

„Vojna taktika može da se implementuje ovde u nekoj policijskoj taktici evo kao i taj 9 januar što je bio Dan RS, mnogo mi je vojna akademija pomogla kroz ta znanja koje sam stekao mnogo mi je pomoglo u vođenju ešalona“, priča Milovan Gavrić, pripravnik PU Doboj.

Gavrić je završio osnovnu policijsku obuku nakon koje je odradio pripravnički u policijskoj stanici Modriča. Zbog talenta koji je pokazao upućen je na sticanje šireg obrazovanja na Vojnu akademiji u Beogradu. Obuke su, priča, slične.

 „Od ustajanja ujutru do izvršavanja smotre, nastavnih aktivnosti to je uglavnom dosta slično, naravno tu spadaju i fizičke aktivnosti“, kaže Gavrić. 

Zainteresovanost, disciplina i ozbiljnost u radu, krase mladog pripavnika. Oduševio je nadređene u Doboju, ali i šire. 

„Pored toga što smo mi bili zadovoljni na prirpemeam koje su obavljene u Doboju i kolege koje su rukovodile paradom u IS su pohvalile ešalon PU Doboj“, rekao je Jovica Žigić, načelnik Sektora policije PU Doboj.

Na vojnoj akademiji je završio rod pješadija. U policiji će za godinu dana pripravničkog, koji sada odrađuje kao visokobrazovani kadar, proći sve sektore, pa na procjenu u kojem će započeti karijeru. Priznaje da se prije vidi u policijskoj, nego vojnoj uniformi. U šali kaže i na nekoj visokoj policijskoj poziciji.

Тагови:
  • 21:00 Серија: Авионџије (12+)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм