U razmaku od godinu dana

Mnogi projekti realizovani u Doboju

  • Извор: АТВ
  • 19.08.2023. 20:21

Otvorena je fabrika u Boljaniću, u završnoj fazi je gradnja nove bolnice. Obrise dobija i ritejl park koji će zaposliti 500 ljudi. Uskoro se otvara pogon za proizvodnju stolarije, a u Podnovlju do kraja godine počinje gradnja solarne elektrane. To je dio urađenog u Doboju između dvije slave grada.

"Dugo iščekivana industrijska zona u Velikoj Bukovici, mi smo već nekih 14 investitora, odnosno 14 placeva po 10.000 metara kvadratnih kroz javni poziv prodali i to je nešto što će svakako stvoriti novu vrijednost", kaže Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

Podrška Vade projektima u Doboju neće izostati. Realizuju se na području infrastrukture, kao i poljoprivrede.  

"Projekti koji su aktuelni u ovom momentu je preko milion maraka preko naše Agencije za agrarna plaćanja kada su u pitanju kapitalne investicije, to će biti zadnje tri godine preko tri miliona maraka direktne podrške", izjavio je Savo Minić, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Doboj sarađuje sa Vladom, ali i susjednim opštinama. Stanari su jedna od njih. Nekada su bili jedno, sada su jedni drugima prvi za pomoć. 

"Mi smo manja jedinica lokalne samouprave i nemamo sve službe, u tom smislu, dogovaramo se, ono što nama treba prvo tražimo od Doboja", rekao je Radojica Ćelić, načelnik opštine Stanari. 

Saradnja i zajedništvo, te preobražaj na bolje, ono je na šta pozivaju i predstavnici crkvene vlasti. Samo tako se, poručuju, može sačuvati Srpska.

"Zato je potrebno malo se udubiti u tu priču, svako iz svog domena da pomogne da se očuva Republika Srpska ne samo reći to je pitanje jednog čovjeka neka on se brine, treba da se brinemo svi mi, Srpska je blago svih nas", smatra Njegovo preosveštenstvo vladika zvorničko-tuzlanski Fotije.

Preobraženje je ono čemu treba da težimo, a do njega ćemo teško, ako izgubimo Srpsku. To je poruka vladike Fotija iz Doboja, koji je povodom slave grada služio svetu arhijerejsku liturgiju

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: