Milići

Nakon pisanja ATV: Radnici "Soligne" vraćeni na posao

  • Извор: АТВ
  • 08.03.2023. 18:59

Radnici “Soligne” iz Milića, nakon pisanja ATV, vraćeni su na posao. Radnici koji su silom prilika morali na biro, ponovo su zaposleni. Šest radnika je prije pisanja ATV podnijelo zahtjev za novčanu pomoć iz Budžeta Srpske. Pomoć sada prima samo jedan radnik, a ostali su vraćeni na posao.

Većina radnika je ponovo zaposlena krajem februara i početkom marta. Sve ovo za ATV su potvrdili iz Zavoda za zapošljavanje i Poreske uprave, ali zbog tajnosti podataka nismo dobili imena radnika. Zloupotrebu radnih prava u svom stilu, na internet stranici pokušao je da demantuje prvi čovjek grupacije Boksit, Rajko Dukić. Na pokušaju je ostao i direktor Soligne Dukićev zet, Momir Lazarević. 

"Radi se o sedam a ne devet lica, koja su radila na određeno vrijeme, kojima je prekinut radni odnos, zbog nedostatka posla, odnosno nakon isteka ugovora na određeno vrijeme, a koji su, dok su bili u radnom odnosu, bili uredno prijavljeni i imali zaključene ugovore o radu", kaže Lazarević..

ATV je ranije objavila da su radnici Soligne radili na crno i primali novčanu pomoć iz budžeta Srpske. Firmu je kontrolisala inspekcija, ali radnici tada nisu bili na radnom mjestu. Ispektori su na zahtjev Zavoda za zapošljavanje izašli na teren.  

"Da poslodavci istovremeno odjave radnike i prijave ih na novčanu naknadu Zavoda. Pa ih vrate na posao, a razliku plate im daju u kešu. Dosta je tih slučajeva bilo u Republici Srpskoj gdje mi kao institucija reagujemo prema Inspektoratu rada, odnosno prijavljujemo ovakve slučajeve inspektoratu rada. Na inspektoratu rada je da utvrdi tačnost ovih naših podataka", kaže Miroslav VUjičić. 

Nezvanično saznajemo i da je u jednoj od firmi grupacije Boksit zatečeno nekoliko vozača bez prijave o radu. Iz Inspektorata za tako nešto još nismo dobili potvrdu. Pisanje o problemima radnika, za Rajka Dukića je kukurikanje u tuđem dvorištu  I nemoralni moral. Nakon što se na nas obrušio u telefosnkom razgovoru, zaprijetio nam je tužbom. Na sve što smo objavili umjesto demantija, poslao nam je svoje knjige.

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.