Не смирује се бура у Милићима

Дукић вријеђао и пратио екипу АТВ-а, пред камере није смио

  • Извор: АТВ
  • 14.02.2024. 19:18

Рајко Дукић би да руши општину. Буквално. Наљутио се, па чупа Трг. Није му по мјери начелник, а ни писање АТВ-а. У свом безобразном стилу псовао је нашу екипу, али пред камеру није хтио. Или није смио. Храброст је показао возећи се по свим локацијама на којима смо снимали, вјероватно у намјери да нас заплаши. Није успио, наравно.

Након што смо објелоданили стање у овој општини и разјаснили судбину дјечијег обданишта које је у власништву компаније Боксит, њен предсједник Рајко Дукић на друштвеним мрежама прави циркуску забаву.

Нервозан и очајан, може се закључити по написаном, покушавао је да се оправда објављеним уговором о власништву обданишта. Управо тај уговор, био је кључни доказ на суду, а који је општина доставила у поступку, који је приликом излагања био сакривен, па је објекат обданишта укњижен на Боксит, каже начелник Милића Марко Савић.

Тежак удес у Бањалуци, полиција врши увиђај

Тежак удес у Бањалуци, полиција врши увиђај

Да Дукићевој бахатости нема краја доказује и његово најављено рушење Трга рудара, каже Савић.

Управо такав вандалистички потез показује нелогичност да јавни простори буду приватно власништво и плод самовоље било кога. 

Да ли су Милићи приватизована општина?

Да ли су Милићи приватизована општина?

- Ми смо поред тога поднијели захтјев да се преиспитају и остале површине које имамо јер имамо једну нелогичну ситуацију да су нам тргови, дијелови улица, паркинзи, тротоари, зелене површине, у које општина деценијама улаже, које одржава, у приватном власништву. И мислимо да су те ствари нелогичне. Нормално, закон постоји. Ако је то у складу са законом, што се мене тиче нека се укњижи на господина Дукића, на било кога, али ја мислим да то није логично и да није у складу са законом - каже Марко Савић, начелник општине Милићи.

Руски научници развили нову технологију

Руски научници развили нову технологију

Љут због покретања оваквих процеса, Дукић је наредио да се уклоне бројни садржаји са Трга рудара, каже начелник Милића. Тако грађани ове општине већ данима немају некада постојеће клупе на тргу, уклоњен је сат који је показивао температуру и вријеме, а вода у фонтани, преко ноћи је пресушила. Због свега тога, Милићани су огорчени. 

Али општина је ово у којој се може видјети све оно никада и нигдје виђено. Начелник Милића каже да је основно да се схвати да је једно оно што је компанија Боксит правила у вријеме док је била државно предузеће и државним средствима, а друго оно што се градило након њене приватизације.

Цеца напала Милија у емисији

Цеца напала Милија у емисији

Иако Дукић на свом Фејсбук профилу тврди супротно, ни једна мјера није спроведена, ни од стране локалне заједнице, али и Владе Српске, каже Савић, а која би директно утицала на пословање компаније Боксит коју не чини један човјек него људи који раде тамо.

Истичући чињеницу да нема проблем да погледа у очи било кога па и Дукића, Савић каже да ради посао који треба да ради, а све у интересу народа, али да је срамота што се све чешће Милићи помињу у лошем контексту. 

Предсједник компаније Боксит Рајко Дукић јавио се и одговорио на наш телефонски позив, али да стане пред камеру није хтио. Али зато се није либио да нас, у његовом стилу, вријеђа и псује. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.