Završena saga

Nema štrajka u RiTE Gacko, dogovoreno povećanje plata

  • Извор: АТВ
  • 09.12.2022. 19:10

Dogovor je pao, plate rastu pa štrajka neće biti, to je epilog sage između sindikati RiTE Gacka i Elektroprivreda Republike Srpske. Zadovoljstvo postignutim dogovorom niko danas nije krio. Prvi gatački sindikalac kaže da su ispunjeni svi zahtjevi.

"Da se poveća uvećanje na uslove rada, odnosno iznos plata tim ljudima, da se poveća 5 maraka kroz cijenu rada i da za sva ona radna mjesta koja su imala niske plate obezbijedimo kroz izmjenu koeficijenata da ti ljudi imaju minimalno 1.000 maraka platu", kaže Željko Tepavčević, predsjednik Sindikata RiTE Gacko.

"Priveli smo kraju te razgovore na obostrano zadovoljstvo. Ono što smo tražili, izašli su u susret u granicama njihovih mogućnosti. Nadam se da će i radnici biti zadovoljni", kaže Ljubomir Supić, predsjednik Skupštine sindikata RiTE Gacko.

Kamen sa srca je pao i čelnicima Elektroprivrede, kažu da su u proteklom vremenu uradili detaljnu analizu.

"Mi smo izvršili detaljnu analizu, bavili smo se analitikom ovih dana i našli smo mogućnost, smogli smo rješenje da izađemo u susret radnicima na RiTE Gacko", priča Jovica Vlatković, direktor Direkcije za razvoj i investicije ERS-a.

U Elektroprivredi još kažu da se nadaju da će dogovor pasti i sa sindikatima iz Ugljevika. 5 marka veća cijena rada ne znači samo za Gačane, zahvaljući njihovoj pobuni to povećanje će osjetiti svi zaposleni u zavisnim preduzežima u sistemu Elektroprivrede.

Тагови: