Podaci

Nezdrav vazduh u Palama i Tuzli

  • Извор: СРНА
  • 19.12.2022. 20:43

Kvalitet vazduha pogoršao je u večernjim časovima u opštinama Istočnog Sarajeva, a najzagađeniji je na Palama sa indeksom kvaliteta 190, podaci su automatske mjerne stanice.

Prema mjerenjima u 20.00 časova, na Sokocu je indeks kvaliteta vazduha bio 168, u Istočnoj Ilidži 162 i 158 u Istočnom Novom Sarajevu.

Radi se o nezdravom vazduhu koji može prouzrokovati pogoršanje simptoma respiratornih bolesti kod osjetljivih grupa stanovništva, uključujući starije osobe i djecu. Svi ostali bi mogli početi osjećati negativan uticaj zagađenja na zdravlje.

Osobe sa plućnim i srčanim bolestima, djeca, trudnice i stariji trebalo bi da izbjegavaju bilo kakve aktivnosti na otvorenom, dok bi produžena ili veća naprezanja tokom boravka vani trebalo da izbjegavaju i svi ostali.

Vazduh je večeras, prema mjerenjima "Eko akcije", vrlo nezdrav u Tuzli, gdje je izmjeren indeks kvaliteta vazduha 202, a nezdrav je u Sarajevu i Visokom, gdje je indeks kvaliteta vazduha iznosio 185, Ilijašu 179, te 167 Zenici i Maglaju. 


Тагови: