ATV

Предсједник Републике Српске

''Нова болница у Требињу биће завршена далеко прије рока''

 • Извор: СРНА
 • 09.11.2023. 14:50

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је данас да би нова болница у Требињу требала да буде завршена за нешто више од годину дана, односно далеко прије рока.

Додик је, након обиласка мјеста изградње нове болнице у требињском насељу Придворци, рекао да је овај пројекат, након Универзитетског клиничког центра у Бањалуци, највећа инвестиција у здравственом сектору за шта је Српска издвојила 128 милиона КМ.

Предсједник Српске је истакао да постоји амбиција да ова здравствена установа буде регионалног карактера и привуче кориснике услуга не само са простора Херцеговине, већ и Црне Горе и Хрватске.

Додик: Наставак улагања у здравствени сектор Српске

Додик: Наставак улагања у здравствени сектор Српске

Он је навео да је ова градња једна од најквалитетнијих у посљедње вријеме и да се извођачу радова редовно исплаћују средства.

"До сада је извођачу радова исплаћено 18 милиона. У ребалансу буџета за ову годину одредили смо 25 милиона за овај објекат. У наредне три године биће одређено по 32 милиона, а исто толико и четврте године од сада, те још пет милиона када радови буду завршени", рекао је Додик новинарима у Требињу.

Предсједник Српске је истакао да је задовољан оним што је данас видио и да вјерује да ће на прољеће, када поново буде посјетио мјесто радова, моћи да види да је значајан дио завршен.

Додик: Шмит прво да покаже сертификат, па онда да крене у серију лажи и подметања!

Додик: Шмит прво да покаже сертификат, па онда да крене у серију лажи и подметања!

"Људи вјерују само у оно што виде. Позивам све Требињце и оне који су мислили да је ово само нека прича, да дођу овдје и виде и будемо један тим који се радује овом успјеху", рекао је Додик.

Он је захвалио људима који су били спремни да помогну у изради пројекта, као што је доктор Предраг Пешко.

Предсједник Српске је истакао да се сва пажња усмјерава на одабир нових доктора, специјализације и обуке, наводећи да све ово нема никаквог смисла ако не буде едукованог кадра.

"Радујем се чињеници што ће око 50 нових радника, укључујући докторе и медицинске сестре бити упослено када се нова болница заврши", рекао је Додик.  

Пратите нас и путем Вибера

 • 15:00 Серија: Истине и лажи (Р)

  Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

 • 15:50 Серија: Авионџије (Р)

  Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Емисије: Народ прича

  Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.