Zavidovići

Obnova nemanjićkog manastira Udrim teče prema planu

  • Извор: СРНА
  • 15.01.2023. 21:31

Uprava srednjovjekovnog manastira Udrim u opštini Zavidovići i Građevinski odbor za obnovu ovog hrama izrazili su danas zadovoljstvo tokom izvođenja radova na obnovi, te zahvalili vjernicima-priložnicima i institucijama koji su to podržali.

Iz uprave manastira su istakli da se zbog zimskih uslova i praznika trenutno ne izvode radovi na manastiru do početka nove građevinske sezone ili poboljšanja vremenskih uslova.

"Pozivamo naše vjernike da i u budućnosti podrže obnovu manastira Udrim - zadužbine srpskog kralja Dragutina Nemanjića", istakli su iz uprave ovog hrama nakon što je u parohijskom domu u Zavidovićima održana redovna sjednica Građevinskog odbora za obnovu manastira Udrim.

Na sjednici Odbora podneseni su finansijski i izvještaj o građevinskim aktivnostima vezanim za obnovu manastira Udrim za proteklu godinu.

Obnova srednjovjekovnog pravoslavnog manastira Udrim u opštini Zavidovići u FBiH počela je 2020. godine, nakon što je tri vijeka ova nemanjićka zadužbina bila u ruševnom stanju.

Ovaj manastir je posvećen Svetom velikomučeniku i iscjelitelju Pantelejmonu.

Vjerovatno je porušen u vrijeme austrijsko-turskog rata u velikom pohodu Eugena Savojskog na ove prostore. Poslije rušenja, manastir nikada nije obnavljan.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм