Zavidovići

Obnova nemanjićkog manastira Udrim teče prema planu

 • Извор: СРНА
 • 15.01.2023. 21:31

Uprava srednjovjekovnog manastira Udrim u opštini Zavidovići i Građevinski odbor za obnovu ovog hrama izrazili su danas zadovoljstvo tokom izvođenja radova na obnovi, te zahvalili vjernicima-priložnicima i institucijama koji su to podržali.

Iz uprave manastira su istakli da se zbog zimskih uslova i praznika trenutno ne izvode radovi na manastiru do početka nove građevinske sezone ili poboljšanja vremenskih uslova.

"Pozivamo naše vjernike da i u budućnosti podrže obnovu manastira Udrim - zadužbine srpskog kralja Dragutina Nemanjića", istakli su iz uprave ovog hrama nakon što je u parohijskom domu u Zavidovićima održana redovna sjednica Građevinskog odbora za obnovu manastira Udrim.

Na sjednici Odbora podneseni su finansijski i izvještaj o građevinskim aktivnostima vezanim za obnovu manastira Udrim za proteklu godinu.

Obnova srednjovjekovnog pravoslavnog manastira Udrim u opštini Zavidovići u FBiH počela je 2020. godine, nakon što je tri vijeka ova nemanjićka zadužbina bila u ruševnom stanju.

Ovaj manastir je posvećen Svetom velikomučeniku i iscjelitelju Pantelejmonu.

Vjerovatno je porušen u vrijeme austrijsko-turskog rata u velikom pohodu Eugena Savojskog na ove prostore. Poslije rušenja, manastir nikada nije obnavljan.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Емисија: Народ прича

  Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:00 АТВ Вијести

  Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

 • 19:40 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.