U dvorani "Srbija“

Održan Festival kraft piva u Istočnom Sarajevo

  • Извор: СРНА
  • 05.08.2023. 21:57

U Istočnom Sarajevu danas je održan Festival piva na kojem su posjetioci mogli da probaju više od 25 vrsta kraft piva i uživaju uz bendove "Ortodoks kelts" i "Arka".

Festival piva održan je u dvorani "Srbija" u okviru manifestacije "Ljeto u Istočnom Novom Sarajevu".

Partner festivala, koji je organizovan kao neka vrsta obilježavanja Svjetskog dana piva, je "Banjalučka pivara", a posjetioci su mogli probati kraf piva domaćih zanatskih pivara poput "Raft" iz Foče, "84 Olimpiks" iz Istočnog Sarajeva, "Birokrati" i "Pi brauer" Pale.

Šef kabineta načelnika opštine Istočno Novo Sarajevo Dejan Romić rekao je Srni da festival koji je zamišljen kao spoj alternativne muzike, dobrog piva i druženja nastavlja tradiciju sličnih festivala u Istočnom Sarajevu koji su za cilj imali promociju kućnog i zanatskog kraft pivarstava.

"Iako je vrijeme pokvarilo ugođaj, pa smo umjesto na terenu kod Elektrotehničkog fakulteta morali da se premjestimo u dvoranu `Slavija`, to nije pokvarilo ugođaj i veliko interesovanje koje su pokazali posjetioci", dodao je Romić, napomenuvši da su pored vrhunskog piva posjetioci mogli da uživaju i u vrhunskoj hrani.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: