Moderna, praktična i potpuno nova

Opština Kotor Varoš dobila novu zgradu opštine

  • Извор: АТВ
  • 28.11.2022. 19:20

Moderna, praktična i potpuno nova zgrada opštine krasi Kotor Varoš. Riješen je višegodišnji problem nedostatka prostora za opštinske službe koje su do sada bile smještene u neuslovnim objektima na više lokacija. Iako je još puno posla pred nama, svaki dan činimo male korake da Kotor Varoš bude što bolje mjesto za život, kaže načelnik.

"Opština je emisijom obveznica podigla kredit od čega je izgradila ovaj objekat. Zahvalnost dugujemo i Vladi Republike Srpske koja je dijelom učestvovala u podršci i realizaciji ovog novog objekta", kaže Zdenko Sakan, načelnik opštine Kotor Varoš.

Zgrada ima skoro dvije i po hiljade kvadrata, suteren i tri sprata. Zaposleni sada imaju podzemnu garažu, odlično opremljenu skupštinsku salu, prostor za arhiv, neophodne pomoćne prostorije... Ovo je jedna od najljepših upravnih zgrada u Srpskoj, kaže predsjednik Republike. 

"Kotor Varoš na ovaj način simbolički šalje poruku, a to je da smo do sad bili uspješni u starim prostorijama koje su bile neophodne, ali sada želimo jedan novi iskorak u budućnost i da ovdje možemo primiti goste, one koje smo godinama njegovali, a to su strani investitori, koji kada dođu ovdje i uđu u ovu zgradu, svakako mogu da kažu da su na mjestu koje zna šta hoće i šta želi da napravi", kaže predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

U novu zgradu Opštinske uprave uloženo je 4,5 miliona KM, od čega je Vlada Srpske obezbijedila 300 hiljada KM. Kamen temeljac za novu zgradu položen je u septembru 2019.

Тагови: