Gradonačelnik Bijeljine

Petroviću svi krivi za zarazu

  • Извор: АТВ
  • 01.08.2023. 19:25

Ljubiši Petroviću svi su krivi za afričku kugu. Danas je za širenje zaraze optužio koga god je stigao a što je najžalosnije, uperio je prst u one koji su najviše posla odradili. I ne samo to, optuživao je nesvjestan koliko ne zna.

"Od četvrtka ta radna, eksertska grupa kako su sami sebe nazvali se nije sastala, to je već peti ili šesti dan koji se izgubio, a nismo imali ni jedan prijedlog o izmjenama postojećeg pravilnika”, rekao je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović.

Pravilnik o kome priča je izmijenjen i stupio je na snagu. Riječ je o mjerama za rano otkrivanje, sprečavanje širenja i suzbijanja afričke kuge svinja. 

"Odmah nakon sastanka održanog u Bijeljini 27. jula išli smo u izmjene pravilnika i želim da vas obavijestim da je taj pravilnik danas stupio na snagu i odnosi se na dvije krucijalne stvari koje će olakšati rad na terenu i povećati mogućnost da što više spasemo mesa u Republcii Srpskoj od zdravih životinja”, kaže ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Savo Minić.

Upozorenje kupačima: Učestale krađe na hrvatskim plažama

Upozorenje kupačima: Učestale krađe na hrvatskim plažama

Petrović upire prst i u Republičku upravu civilne zaštite. Nijh je optužio da su se potpuno povukli i da više ne pružaju podršku u borbi protiv zaraze. I tu mu je ekspresno stigao odgovor da nerad i neznanje prikriva optužbama. I da sve politizuje. 

"Ako neko traži politizaciju, a vidim da je traži jer je na prvi sastanak došao i rekao gdje su dva miliona Agrarnog fonda? Evo ja pitam gdje su tri miliona koja su u prethodne tri godine u CZ grada Bijeljina trebala biti izdvojena za preventivno djelovanje i za obuku jedinica Civilne zaštite. Gdje su te jedinice Civilne zaštite grada Bijeljine na terenu?”, upitao je vršilac dužnosti Republičke uprave Civilne zaštite Milan Novitović.

Još jedna poruka gradonačelniku Bijeljine danas, ako ne zna, da je Vlada Srpske danas isplatila još 833 hiljade maraka farmerima za nakonadu štete zbog zaraze. Time je pola odštetnih zahtjeva riješeno. 

Пратите нас и путем Вибера