Добој

Поскупљују вјенчања, таксе и до 200 КМ

  • Извор: АТВ
  • 29.11.2023. 19:25

Заклетва пред матичарем на терену, будуће младенце са подручја Добоја коштаће три пута више него раније. Излазак у свадбене салоне и друге јавне просторије мимо радног времена са 50 поскупљује на 150 марака. Вјерским празницима на свим мјестима је 200 марака.

"Онај ко нема толико новца он ће вјероватно отићи у зграду градске управе за вријеме радног времена када је то бесплатно“,  "Све је поскупило па онда је негдје логично да су и те цијене се временом кориговали, али јесте скупо, вјероватно ће бити оних који ће рећи прескупо, биће оних који ће да плате увијек", кажу грађани.

Ко има за салу музику и остало, наћи ће и за матичара, сматрају у градској управи. Руководили су се кажу искуствима градова у окружењу.

Не може да одоли жениној сестри:

Не може да одоли жениној сестри: "Спавали смо и на дан мог вјенчања"

"Ако неко жели да му службеник оде у некакав салон или шатор, у нерадно вријеме треба и да плати одређену накнаду јер знамо да се велика средства троше за организовање свадби на овим просторима“, каже Славко Ковачевић, замјеник градоначелника.

Да матичаре треба наградити за њихов рад мимо радног времена, сагласни су и власт и опозиција. Сматрају само да је то могло на другачији начин. 

"Матичари када своје вријеме одвајају од породице за вријеме вјерских или  државних празника треба им се надокнадити, али не тај начин, треба наћи нека друга средства", каже Оливера Недић, одборник ПДП-а.

Бећировићу, који је убио невјенчану супругу, одређен једномјесечни притвор

Бећировићу, који је убио невјенчану супругу, одређен једномјесечни притвор

"Ја сам свакако за то да се апсолутно укину било какве таксе младим брачним паровима јер нон-стоп трабуњамо о повећању наталитета да нас има више а гледамо да опорезујемо младе људе гдје год стигнемо", каже Раде Тешић, одборник СП-а. 

Заснивање породице је ослобађањем таксе требало мотивисати, сматрају одборници. За матичаре су се кажу могла обезбиједити средства буџетом. Младенцима који желе да уштеде, остаје опција бесплатног вјенчања у радно вријеме, или мимо њега за 50 марака у службеним просторијама.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: