Pale

Potpisan ugovor o izgradnji terena sa vještačkom podlogom

  • Извор: СРНА
  • 16.05.2023. 18:04

Načelnik opštine Pale Boško Jugović, predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske Vico Zeljković i predsjednik Fudbalskog kluba /FK/ "Romanija" Marko Blagojević potpisali su danas ugovor o realizaciji izgradnje i postavljanja terena sa vještačkom podlogom u ovoj lokalnoj zajednici ukupne vrijednosti 500.000 KM za potrebe FK "Romanija".

Jugović je rekao novinarima da je opština Pale obezbijedila i kupila zemljište u vrijednosti 650.000 KM i finansiraće sve pripremne radove u vrijednosti većoj od 400.000 KM.

"Time će biti završen investicioni ciklus, što pokazuje koliko računa vodimo o sportu i omladini jer želimo da se bave zdravom aktivnošću i da slobodno vrijeme posvete sportu i rekreaciji. Izgradnjom pomoćnog terena sa vještačkom travom biće olakšan rad svim kategorijama", naveo je Jugović.

Jugović je istakao da će opštini Pale realizacija ovog projekta omogućiti da sport promovišu na najbolji način, te izrazio zahvalnost Fudbalskom savezu Republike Srpske, sa kojim imaju dobru saradnju, što je odlučio da opštinu Pale uvrsti među deset aplikanata, jer vlada velika zainteresovanost i drugih opština u Srpskoj za vještačkom podlogom.

Zeljković je uputio pohvale rukovodstvu opštine na čelu sa Jugovićem koji je preduzeo sve neophodne aktivnosti u prethodnom periodu i olakšao im da opštinu Pale izaberu kao jednu od sredina gdje će raditi teren sa vještačkom travom.

On je naveo da će u okviru projekta "Izgradnja terena sa vještačkom podlogom u Republici Srpskoj" Fudbalski savez Srpske obezbijediti finansijska sredstva i provesti proceduru nabavke za radove u iznosu 500.000 KM.

"Velike su potrebe za izgradnju terena sa vještačkom travom širom Srpske jer je to značajan infrastrukturni projekat za Fudbalski savez Republike Srpske. Načelnik Jugović je obezbijedio lokaciju za teren i omogućiće građevinske radove, a kada imate takvu operativnu upravu, nama je olakšano da druge stvari uradimo", rekao je Zeljković, koji je predsjednik i Fudbalskog saveza BiH.

On je naglasio da Fudbalski savez Republike Srpske nema mogućnost da u svim sredinama uradi te terene, ali će pokušati da, osim devet opština sa kojima su potpisali ugovor o izgradnji terena sa vještačkom podlogom u Srpskoj, pronađu sredstva i uđu u realizaciju još nekoliko terena, s obzirom na to da postoji dosta zainteresovanih strana za ovaj projekat.

Zeljković je izrazio zadovoljstvo što će Fudbalski klub "Romanija" Pale sa ovim imati olakšan rad i razvoj u narednom periodu, a značiće mnogo i za prvi tim, ali i za sve dječake i djevojčice koji se bave fudbalom u Sarajevsko-romanijskoj regiji.

Predsjednik FK "Romanija" Marko Blagojević zahvalio je Zeljkoviću i Jugoviću koji su podržali projekat izgradnje pomoćnog terena na Palama, jer će to biti velika prednost za djecu i Fudbalski klub koji broji oko 200 dječaka i djevojčica.

Nakon potpisivanja ugovora, u sali Skupštine opštine Pale održana je Skupština područnog Fudbalskog saveza Istočno Sarajevo.