Stanovi za 23 porodice

"Potucao sam se kao podstanar, konačno sam se skrasio"

  • Извор: АТВ
  • 22.08.2023. 19:47

Nakon tridesetogodišnjeg lutanja konačno ima osjećaj da je "svoj na svome" priča Milinko. Trideset godina čekao je ovaj dan, a danas su emocije pomješane. Drago mu je, kaže, što neko ipak brine za njih.

"Nekad stanovnik Ilidže, '95 su nas otjerali, evo sad hvala Bogu smo se ponovo smjestili zahvaljujući Republici Srpskoj. Nije ništa ostalo dole, đavo nek ih nosi, evo da sam se skrasio, bio sam u Višegradu, potucao se kao podstanar", kaže Vulović.

Ni prema njegovim, od danas i zvanično komšijama, život nije bio blaži.

"Dosta puta sam se selila stvarno, ali sam bila vezana sa poslom, radila sam inače u bolnici i bila sam vezana za ovaj prostor ovdje, sad sam ovdje i konačno sam dočekala smještaj i jako sam srećna i uzbuđena", kaže Milojka Odžaković.

Danas su uručeni ključevi za 23 porodice, predviđeno je za još 196, napomenuo je prvi čovjek Srpske. Sreća ovih ljudi predstavlja podsticaj za neke buduće aktivnosti. Na ovome, kažu, neće stati. 

"Vidimo zadovoljstvo u činjenici da konačno su riješili ovo svoje najvažnije stambeno pitanje. U idućoj godini krećemo sa novim programom od 600 stanova, bez obzira kada utvrdimo konačne brojeve, ubijek se pojavi novi broj ljudi, tako da moramo širiti program. Želim svima sreću, zahvalnost za one koje su učili, ništa nije danas lako napraviti, ali konačno pokazujemo da ožemo to učiniti sa eventualnim malim zakašnjenjem", kaže predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

"Njima zahvalnost na strpljenju, ali isto tako zahvalnost institucijama Republike Srpske koje aktivno učestvuju na ovakvom projektu i na ovakvim sličnim projektima da bismo uspješno rješavali životna pitanja naših građana. Sprema se i nastavak jednog ovakvog programa, što znači da ćemo i u narednom periodu predano raditi i ostvarivati dobru saradnju razlićitih nivoa vlasti", kaže Željka Cvijanović, srpski član Predsjedništva BiH. 

Stanovi su namješteni, a kada porodice više ne budu živjele u njima moći će da ih koriste neki deficitarni kadrovi.

"Oni će se moći poslije koristiti kada ovi korisnici ne budu tu više. Moći će se koristiti za druge potrebe, recimo, kada bude potreban neki inžinjer, doktor ili neka deficitarna zanimanja u gradu da se može tu riješiti stambeno pitanje", kaže Sevlid Hurtić, ministar za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara BiH.

Višeporodični objekat izgrađen je u okviru projekta zatvaranja kolektivnih centara i alternativnog smještaja posredstvom osiguranja javnih stambenih rješenja, a ukupna vrijednost radova iznosi 1,8 miliona KM.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Прича се (Р)

    Емисија: Прича се (Р)

  • 13:25 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авиоџије (Р) (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.