Bijeljina

Puklo između SDS-a i PDP-a?

  • Извор: АТВ
  • 21.01.2023. 19:30

Između SDS-a i PDP-a odavno ne cvjetaju ruže. Ovih dana opoziciju trese još jedan skandal, i to u Bijeljini. Čini se da će opoziv SDS-ovog gradonačelnika Bijeljine podržati i koalicioni partneri iz PDP-a.

"Petrović, koji nas je varao dvije godine, mislim da će ovi ljudi koji su ga opozvali, istrajati u tome. Mislim da će biti opoziv, ali ima druga bitka, kada ćemo da kandidujemo gradonačelnika ispred PDP stranke", kaže Odbornik PDP u Skupštini grada Bijeljina, Radosav Đokić.

Zahladili su odnosi među opozicionarima. U PDP-u se spremaju za unutartsranačke izbore, a partiju bi mogle da pocijepaju dvije struje. U SDS-u nikako da se vrate na pravi put. Ima i onih koji za raskol u stranci krive Nebojšu Vukanovića. Lider liste za Pravdu i red takve navode ne želi da komentariše. Kao ni to šta rade druge partije. 

"To šta rade druge opozicione stranke stvarno ne želim da komentarišem. Ja koliko mogu podržaću opoziciju, sada ću podržati gospodina Petrovića da branimo u Bijeljini i ne želim da se miješam u stvari drugih stranaka", kaže Vukanović.

Na naš poziv javili su se brojni istaknuti članovi SDS-a. Gotovo niko ne zna šta se dešava u stranci. Vrata pojedinih lokalnih odbora su mjesecima zaključana. S obzirom na to kako su prošli na izborima, i ne čudi to. 

"Stranka se nalazi u nevidljivom stanju i niko više ne spominje Mirka Šarovića. SDS mora da se prepozna u nekoj novoj varijanti ako misli da sačuva tu stranku. Istorijski vrlo važnu stranku koja se u ovim modernim vremenima nije snašla u borbi za vlast", kaže Dragomir Vuković, sociolog i analitičar.

U SDS-u je, smatraju anlitičari, zatišje pred buru. Stranku će voditi Milan Miličević, koji prema mišljenju mnogih, i nije najbolje rješenje. Ali je najmanje štetno.