Rupe na svakom mjestu

Putevi: Najslabija hercegovačka karika

  • Извор: АТВ
  • 31.01.2023. 19:15

Putevi su i dalje najslabija hercegovačka karika. Taman što se izvrši takozvana rehabilitacija jedne dionice za nju su spremne još najmanje tri. U zadnje vrijeme se svi žale na put od Trebinja ka Bileći.

Definitivno najgori dio ove putne dionice je kroz selo Čepelica. Ovdje su neke rupe zakrpljene ali kako se jedne zakrpe tako se otvaraju nove.

Sa rupe na rupu iz krivine u krivinu, a u usjecima opasnost od odrona tako izgleda vožnja putem Bileća - Trebinje. I građani pričaju da su primijetili da put stalno propada ali kažu više su navikli.

Makar da se stavi novi sloj asfalta, kažu vozači. Bilećanima bi to posebno značilo poručuje tamošnji načelnik.

"Taj put dosta Bilećana koristi koji idu na posao u Trebinje i dolje u Dubrovnik, puno bi značilo za naše građane da se uradi ta putna komunikacija koja je rađena sedamdesetih godina prošlog vijeka", kaže Veselin Vujović, načelnik opštine Bileća.

Iz preduzeća "Putevi Srpske" kažu da još nemaju plan investicija za ovu godinu pa izjavu nisu željeli davati. Iz istog razloga nismo dobili ni odgovor iz nadležnog Ministarstva.

U zadnje vrijeme urađena je rehabilitacija puta od Trebinja ka Ljubinju i od Nevesinja do entitetske granice ka Mostaru.

Iz Vlade su ranije kazali da je prvi na listi prioriteta put od Ljubinja do Stoca.

Тагови: