Замјерки много

Радницима предузећа "Нова Борја" понуђено да се врате на посао

  • Извор: АТВ
  • 29.02.2024. 19:38

Теслићка "Нова Борја" од сљедеће седмице поново покреће производњу. Радницима су данас понудили да се сукцесивно враћају на посао, како буду палили погоне. Радници се двоуме. Кажу, плата и доприноса још нема.

"Ту нема какве пуно мудрости, поента је у томе да прати измирење трошкова, да рјешава плате, да не буде више коверта", рекао је Миро Ковачевић, радник а.д. "Нова Борја" Теслић.

Замјерки је много. До договора са послодавцем, поручују, неће лако доћи. 

"Ко ли ће пристати да ради, а да плате нема, доприноса, да буде у истој ситуацији и даље ја не знам. Ја имам своје мишљење и могу рећи да ћу данас поднијети кривичну пријаву против одговорног лица Стојка Петковића", рекла је Стана Радић, радник а.д. "Нова Борја".

А Петковић је данас изашао пред раднике. Још једном је поновио да је био приморан да их пошаље на чекање када су у новембру прошле године стале испоруке за француско тржиште. Пронашли су новог партнера. 

"Ја сам рекао, како се буде посао развијао, оним дијелом како радници буду долазили на посао да ћу ја изналазити рјешења да тако у неком континуитету решавам. Није реално да ја то сада могу ријешити за све рандике. Ја то искрено кажем и не желим никог да доводим у заблуду", рекао је Стојко Петковић, директор а.д. "Нова Борја".

Из "Нове Борје" поручују да ће и даље трагати за новим купцима. Ако све буде како су замислили, предузеће би кроз догледно вријеме, могло стати на ноге. Тиме ће се, додају, стећи и услови да испуне све заостале  обавезе према свим радницима. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Ловачки савети (Р)

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.