Sramno

Radnik Hitne pomoći u Sarajevu ukrao novac starici kojoj je pozlilo

  • Извор: Агенције
  • 20.07.2023. 18:53

U sarajevskom naselju Hrasnica juče se desio sramotan slučaj.

Kako su prenijeli federalni mediji, starica kojoj je medicinsko tosoblje Hitne pomoći Kanona Sarajevo ukazivalo pomoć je opljačkana.

Naime, u videu koji je N1 ustupio Edin Musić, sin ove starice, vidljivo je kako jedan medicinski radnik otvara mali crni novčanik iz kojeg vadi papirni novac i stavlja u svoj džep.

Musić, koji već dugo živi u Australiji, za N1 je kazao, da je njegova majka u jako lošem stanju, pada u nesvijest i ima ugrađen pesmjeker.

Uspostavljen saobraćaj na banjalučkom Aerodromu: Sanirana pristanišna zgrada

Uspostavljen saobraćaj na banjalučkom Aerodromu: Sanirana pristanišna zgrada

"Pomoćnica bude do jedan-dva i ide kući, ostatak bude sama. Instalirao sam u stanu video nadzor. Kada padne u nesvijest, mi kontaktiramo Hitnu, koja je u zadnjih desetak dana više puta dolazila. Kada su ušli u stan, mene je neko isključio sa video poziva na tabletu, a istjerali su rođake u hodnik", ispričao je Musić.

Nakon što su pregledali snimak, više puta su bezuspješno kontaktirali Hitnu pomoć KS, a na kraju su, kako kaže, poslali e-mail direktoru te institucije.

"Javila nam se jedna gospođa, jako prijatna, izvinila se milion puta i rekla da će to istražiti i dati sve informacije. Želim znati imena tih ljudi koji su bili tu, možda su joj više puta uzimali, ko zna", rekao je Musić.

Minić na imanju porodice Đokić koje je pretrpjelo štetu u nevremenu

Minić na imanju porodice Đokić koje je pretrpjelo štetu u nevremenu

Nije mogao sa sigurnošću potvrditi koji iznos je ukraden, a dodao je da je njegova majka sada na sigurnom, smještena u dom.

Ovim snimkom, dodaje, želio je poslati poruku, u cilju zaštite građana.

"Sramotno je! Ja sam veliki donator za sarajevske zdravstvene ustanove. Slao sam i šlepere pomoći i sad da tako doživim, nemam riječi", kazao je Musić.

Oglasila se direktorica Hitne pomoći KS

Direktorica Hitne pomoći KS Jasna Huseinbegović-Musić kazala je za N1 da je, pored svih problema sa kojima se susreću, sve očekivala, ali ovakvu stvar, nikada.

Uputila je izvinjenje porodici, ali i svim građanima KS.

ATV saznaje imena trojice uhapšenih u Trebinju

ATV saznaje imena trojice uhapšenih u Trebinju

"Žao mi je što su ovi ljudi, i pored bolesne majke, i ovo doživjeli. Već su poduzete sve radnje, izolovali smo slučaj o osobi o kojoj se radi. Pretpostavke su već bile, jer ta osoba je već 2018. godine imala sličnu situaciju. Znate kakvi su sudski propisi i na kraju se nije moglo ništa uraditi", rekla je direktorica Hitne.

"Obećevam da će se sve zakonske radnje ispoštovati. Jasno i glasno sam rekla, da takva osoba, ne da ne ne zaslužuje, nego takva osoba dok sam ja tu, sigurno neće raditi u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć", podvukla je Huseinbegović-Musić.

Dodala je i da u Hitnoj pomoći radi 327 ljudi, i da će se u budućnosti truditi da rade, prije svega časno, a onda, naravno, i sa znanjem.

Пратите нас и путем Вибера

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Серија: Од јутра до сутра (12+)