Referendum

Razriješena predsjednica biračkog mjesta u Bijeljini, okrenula glasačke kabine

 • Izvor: ATV
 • 19.03.2023.14:09

Milena Karać, predsjednik Biračkog odbora za biračko mjesto broj 029B024 JU Poljoprivredna i medicinska škola u Bijeljini, razriješena je dužnosti jer je postupila suprotno Pravilniku o načinu sprovođenja opoziva gradonačelniak/načelnika grada/opštine.

Kako je navedeno iz Komisije za sprovođenje opoziva gradonačelnika Bijeljine, Karaćeva je okrenula otvor glasačke kabine prema glasačkoj kutiji i unutrašnjosti biračkog mjesta, a ne prema zidu kako je to predviđeno Pravilnikom, te je na taj način povrijedila odredbe Pravilnika Izbornog zakonika Republike Srpske.

Na ovo rješenje se može uložiti prigovor u roku od 24 časa.

Građani Bijeljine danas se na referendumu izjašnjavaju da li su za opoziv gradonačelnika Ljubiše Petrovića, a pravo glasa ima oko 112.000 birača.

Referendumsko pitanje glasi "Da li ste za opoziv /smjenu/ gradonačelnika grada Bijeljine Ljubiše Petrovića", a glasa se "za" opoziv ili "protiv" opoziva.

 • 17:50 Narod priča (R)

  Pred našom kamerom, otvoriće se i ispričati priču, oni za koje ne znamo koliko u sebi nose ljubavi, istrajnosti, hrabrosti, oni koji znaju koliko je život čudnovato težak i lak, oni koji su osjetili i stradanje i ljepotu životne jednostavnosti.

 • 18:20 Serija: Slatke muke (R)

  "Slatke muke' srpski sitkom u režiji Marka Manojlovića, prati poznatu ličnost Andriju Miloševića, kojeg i igra Andrija Milošević, a koji se suočava sa svakodnevnim problemima, zajedno sa svojom porodicom i prijateljima prolazeći kroz urnebesne situacije.

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

 • 19:31 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:32 Sport

  Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.