Kozarska Dubica

Reljić: Hitno izgraditi zaštitni zid

  • Извор: СРНА
  • 19.05.2023. 15:45

Opština Kozarska Dubica tražiće od nadležnih republičkih institucija da hitno bude izgrađen zaštitni zid od gradske pijace do hotela "Cepter" jer je zbog lošeg stanja postojećeg zida na nasipu Une - treći put potencijalno bilo ugroženo gradsko područje, a samim tim i stanovništvo, rekao je danas načelnik opštine Radenko Reljić.

"Osim ovog problema, koji zahtijeva hitno reagovanje, tražićemo da hitno bude izgrađen zaštitni zid u selu Špilja jer su stanovnici tog naselja, zbog prirodne depresije terena, godinama izloženi poplavama", rekao je Reljić novinarima.

On je podsjetio da je o opasnosti od prodora vode usljed rasta vodostaja na gradskom području upoznao i direktora Javne ustanove "Vode Srpske" Miroslava Milovanovića, kada je posjetio opštinu tokom posljednjih poplava u decembru, te da od ranije postoji obećanje republičkih institucija da će problem biti riješen.

"Obratićemo se i EU fondovima. Kao lokalna zajednica uradili smo svu potrebnu projektno-tehničku dokumentaciju još ranije jer problem zahtijeva hitno reagovanje", rekao je Reljić. 

Pratite nas i putem Vibera