Načelnik opštine Drvar

Runić: Pomoć Srbije od višestrukog značaja

  • Извор: СРНА
  • 15.04.2023. 13:31

Načelnik opštine Drvar Dušica Runić izjavila je da je nova pomoć Srbije koja je najavljena povratničkim opštinama Drvaru, Glamoču, Bosanskom Petrovacu i Bosanskom Grahovu pokazatelj strateškog opredjeljenja Srbije da pomaže svoj narod gdje god da živi.

Runićeva je za Srnu istakla da je da Srbija nesebično pomaže svoj narod gdje god da živi, o čemu svjedoči i pomoć Drvaru, zahvaljujući kojoj su poboljšani uslovi života Drvarčana.

- Srbija na čelu sa predsjednikom Aleksandrom Vučićem konačno pokazuje značaj matice koja okuplja srpski živalj i pruža ponosni osjećaj pripadnosti svom narodu. Najavljena pomoć je od višestrukog značaja i biće utrošena u neke od ranije kandidovanih projekata - kaže Runićeva.

Prema njenim riječima, potrebno je uraditi još mnogo projekata od velikog značaja za stanovništvo Drvara.

- Potrebno je rekonstruisati i opremiti gradsku pijacu, završiti rekonstrukciju vodovodne mreže, uložiti u rekonstrukciju krovova i sanitarnih čvorova u Osnovnoj školi, sanirati deponiju te rekonstrusati još krovova na stambenim zgradama - kaže Runićeva.

Ona je dodala da je potrebno nabaviti i opremu za komunalno preduzeće, lokalni radio ali i za službu Civilne zaštite.

- Regionalni put koji povezuje Drvar sa Istočnim Drvarom je makadamski i njega je potrebno asfaltirati ali isto tako je značajno da se rekonstruiše sportski centar u Drvaru koji je bio simbol grada. Znatno ulaganje treba i u razvoj turističkih potencijala - objasnila je Runićeva.

Ona je podsjetila da je, zahvaljujući Srbiji, do danas u Drvaru urađeno mnogo stvari od velikog značaja, izrazivši zahvalnost što ne zaboravlja srpski narod u Krajini.

- Srbija je unazad nekoliko godina pomogla da se rekonstruišu prostorije Službe medicinske pomoći u Drvaru, rekonstrukciju prve faze vodovodne mreže, asfalturanje lokalnih puteva, rekonstrukciju krovova na stambenim zgradama, izgradnju javne rasvjete - navela je ona.

Prema njenim riječima, urađen je i projekat energetske efikasnosti na zgradi opštine Drvar, te uložena znatna sredstva u konsolidaciju budžeta opštine Drvar i javnih ustanova.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je juče pomoć Glamoču, Drvaru, Petrovcu i Grahovu u Federaciji BiH.

- Mi ćemo, osim nekih opština koje smo pomagali u Republici Srpskoj, ali i na teritoriji Federacije BiH, dodatno pomoći Glamoču, Drvaru, Petrovcu i Grahovu. Tim opštinama dodali smo i opštine iz Republike Srpske - Sokolac, Rudo, Višegrad, Nevesinje i Bileću - rekao je Vučić nakon sastanka sa predsjednikom Srpske Miloradom Dodikom u Beogradu. 

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.