Načelnik jezera

Ružičić: Očekuje se zvanična informacijama o eventualnom pronalasku ležišta zlata

  • Извор: РТРС
  • 05.02.2023. 09:59

Načelnik opštine Jezero Snežana Ružičić istakla je da je pozitivna informacija da na teritoriji opštine postoji mogućnost pronalaska zlata, ali da treba sačekati konačne rezultate geološkog istraživanja, a nakon toga i studijske procjene struke.

Ružičićeva je precizirala da su određene kompanije upoznale rukovodstvo opštine sa informacijom da su na određenim lokalitetima pronađene visoke koncentracije metala koje upućuju na mogućnost da je riječ o zlatu, što je iz ugla geološkog istraživanjima na ovim prostorima rijetka pojava.

"Kontaktirali smo Ministrastvo energetike i rudarsta Srpske gdje su nam rekli da očekuju zvanične informacije kompanije po pitanju odrđenih analiza. Uskoro očekujemo zvaničnu informaciju, jer je riječ o vijesti koja je izazvala veliku pažnju javnosti", rekla je Ružičićeva za Radio-televiziju Republike Srpske.

Ona je ocijenila da je sve to lijep način da se ponovo čuje za Jezero kao jednu od najljepših lokalnih zajednica i, kako kaže, sigurno mjesto koje ima budućnost.

Kompanija "Likos Metals" saopštila je nedavno da su dosadašnji laboratorijski rezultati geoloških istraživanja na području opštine Jezero pokazali visoke sadržaje zlata.

"Na tri lokacije na teritoriji opštine Jezero potvrđeni su visoki sadržaji zlata na kontaktima različitih litoloških jedinica i do nevjerovatnih 27,5 grama po toni", saopšteno je iz ove kompanije.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић