Načelnik jezera

Ružičić: Očekuje se zvanična informacijama o eventualnom pronalasku ležišta zlata

 • Izvor: RTRS
 • 05.02.2023. 09:59

Načelnik opštine Jezero Snežana Ružičić istakla je da je pozitivna informacija da na teritoriji opštine postoji mogućnost pronalaska zlata, ali da treba sačekati konačne rezultate geološkog istraživanja, a nakon toga i studijske procjene struke.

Ružičićeva je precizirala da su određene kompanije upoznale rukovodstvo opštine sa informacijom da su na određenim lokalitetima pronađene visoke koncentracije metala koje upućuju na mogućnost da je riječ o zlatu, što je iz ugla geološkog istraživanjima na ovim prostorima rijetka pojava.

"Kontaktirali smo Ministrastvo energetike i rudarsta Srpske gdje su nam rekli da očekuju zvanične informacije kompanije po pitanju odrđenih analiza. Uskoro očekujemo zvaničnu informaciju, jer je riječ o vijesti koja je izazvala veliku pažnju javnosti", rekla je Ružičićeva za Radio-televiziju Republike Srpske.

Ona je ocijenila da je sve to lijep način da se ponovo čuje za Jezero kao jednu od najljepših lokalnih zajednica i, kako kaže, sigurno mjesto koje ima budućnost.

Kompanija "Likos Metals" saopštila je nedavno da su dosadašnji laboratorijski rezultati geoloških istraživanja na području opštine Jezero pokazali visoke sadržaje zlata.

"Na tri lokacije na teritoriji opštine Jezero potvrđeni su visoki sadržaji zlata na kontaktima različitih litoloških jedinica i do nevjerovatnih 27,5 grama po toni", saopšteno je iz ove kompanije.

 • 14:00 Serija: Istine i laži (R)

  Priča prati dvije porodice, Božić i Isidorović, čiji životi i sudbine se prepliću, a cijelu priču nadopunje paleta ineresantnih likova; svi prolaze kroz situacije u kojima se suočavaju sa ljubavlju, onom uzvraćenom i neuzvraćenom, sa izdajom, lažima, intrigama i tajnama.

 • 14:50 Serija: Igra sudbine (R)

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 15:40 Serija: Prevrtljivo srce

  Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Energo klub

  Gdje na jednom mjestu dobiti informacije iz energetike, kako globalne, a tako i domaće? Naš novi format ‘Energo klub’ pružiće vam relevantne aktuelnosti iz oblasti proizvodnje električne energije.