Šeranić: Bolnica u Trebinju će ispunjavati najzahtjevnije svjetske standarde

  • Извор: СРНА
  • 09.06.2023. 13:01

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je danas na svečanosti povodom početka izgradnje nove bolnice u Trebinju da će se u njoj nalaziti najsavremenija oprema po najvišim svjetskim standardima.

Šeranić je rekao da mu je velika čast da će Vlada Srpske i Mnistarstvo zdravlja Srpske i ovaj projekat uspješno sprovesti i stanovnicima cijele Hercvegovine pružiti zdravstvenu uslugu po najvišim svjetskim standardima.

"U budućoj novoj bolnici nalaziće se najsavremenije hirurške sale u kakvim je privilegija i čast svakom zdravstvenom profesionalcu da radi - najmodernija oprema, najbolji komfor za naše pacijente i ispunjenje najzahtjevnijih evropskih i svjetskih standarda", rekao je Šeranić.

On je istakao da je bolnica projektovana po evropskim normama i u skladu sa svim zahtjevima moderne bolnice.

Šeranić je rekao da će nova bolnica u Trebinju imati sva potrebna odjeljenja i raditi u skladu sa ciljevima stalnog profesionalnog razvoja.

"Takav pristup je u skladu sa našom vizijom da svakoj bolnici u Republici Srpskoj obezbijedimo uslove da ima mogućnost razvoja dodatnih usluga i da se na regionalnoj mapi pozicionira kao centar za određenu dijagnostičku ili terapijsku proceduru", naveo je Šeranić.

On je uputio zahvalnost ministru zdravlja Srbije Danici Grujičić i zdravstvenim stručnjacima Srbije na pomoći koju upućuju Srpskoj.

Nova bolnica u Trebinju biće izgrađena u naselju Pridvorci, a ukupna vrijednost projektovanja, izgrade i opremanja ove zdravstvene ustanove po principu ključ u ruke iznosi 128.448.448 KM sa PDV-om.

Sredstva za izgradnju nove bolnice biće obezbijeđena iz budžeta Republike Srpske, a ovaj projekat predstavlja jedan od najznačajnijih poduhvata Vlade Srpske u zdravstvenom sistemu.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм