ATV

Šeranić: Bolnica u Trebinju će ispunjavati najzahtjevnije svjetske standarde

  • Извор: СРНА
  • 09.06.2023. 13:01

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je danas na svečanosti povodom početka izgradnje nove bolnice u Trebinju da će se u njoj nalaziti najsavremenija oprema po najvišim svjetskim standardima.

Šeranić je rekao da mu je velika čast da će Vlada Srpske i Mnistarstvo zdravlja Srpske i ovaj projekat uspješno sprovesti i stanovnicima cijele Hercvegovine pružiti zdravstvenu uslugu po najvišim svjetskim standardima.

"U budućoj novoj bolnici nalaziće se najsavremenije hirurške sale u kakvim je privilegija i čast svakom zdravstvenom profesionalcu da radi - najmodernija oprema, najbolji komfor za naše pacijente i ispunjenje najzahtjevnijih evropskih i svjetskih standarda", rekao je Šeranić.

On je istakao da je bolnica projektovana po evropskim normama i u skladu sa svim zahtjevima moderne bolnice.

Šeranić je rekao da će nova bolnica u Trebinju imati sva potrebna odjeljenja i raditi u skladu sa ciljevima stalnog profesionalnog razvoja.

"Takav pristup je u skladu sa našom vizijom da svakoj bolnici u Republici Srpskoj obezbijedimo uslove da ima mogućnost razvoja dodatnih usluga i da se na regionalnoj mapi pozicionira kao centar za određenu dijagnostičku ili terapijsku proceduru", naveo je Šeranić.

On je uputio zahvalnost ministru zdravlja Srbije Danici Grujičić i zdravstvenim stručnjacima Srbije na pomoći koju upućuju Srpskoj.

Nova bolnica u Trebinju biće izgrađena u naselju Pridvorci, a ukupna vrijednost projektovanja, izgrade i opremanja ove zdravstvene ustanove po principu ključ u ruke iznosi 128.448.448 KM sa PDV-om.

Sredstva za izgradnju nove bolnice biće obezbijeđena iz budžeta Republike Srpske, a ovaj projekat predstavlja jedan od najznačajnijih poduhvata Vlade Srpske u zdravstvenom sistemu.

Пратите нас и путем Вибера