Министар здравља

Шеранић у Требињу: Биће обезбијеђена средства за инфраструктуру болнице

  • Извор: СРНА
  • 05.12.2023. 12:07

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић изјавио је да је на данашњем састанку са министром здравља и социјалне заштите Републике Српске Аленом Шеранићем договорено да град и ресорно министарство у изградњи комуналне инфраструктуре за нову болницу учествују са по 50 одсто, те да ће бити обезбијеђена средства за све што буде неопходно.

Ћурић је додао да је град Требиње послао захтјев у вези са обавезама за сљедећу годину како би могли да планирају средства у буџету за изградњу нове болнице.

Градоначелник Требиња захвалио је предсједнику Републике Српске Милораду Додику и премијеру Српске Радовану Вишковићу који су подржали пројекат изградње нове болнице у насељу Придворци, те истакао да ће заједнички учествовати у свему што је неопходно.

"Што се тиче града Требиња, одобрене су све дозволе неопходне када је ријеч је о инфраструктури, водоводу, путу, канализацији свему што је неопходно како би болница функционисала", навео је Ћурић.


Егић за АТВ: Креће исплата неповратних новчаних средстава за стамбено збрињавање!

Егић за АТВ: Креће исплата неповратних новчаних средстава за стамбено збрињавање!

Он је рекао да ће бити обезбијеђена средства за све што буде било неопходно за нову болницу и истакао да су већ исплаћени рента и трошкови уређења.

"У овом тренутку се ради пројектна документација која ће дати тачније информације по питању износа, а очекујемо да ће и то до краја мјесеца бити готово, како бисмо могли да обезбиједимо финансијска средства", прецизирао је Ћурић.

Директор Болнице Требиње Недјељко Ламбета изразио задовољство динамиком радова на изградњи нове Болнице, нагласивши да ће у наредном периоду јачати кадар.

Ламбета је позвао све заинтересоване љекаре и средњи медицински кадар да се јаве у требињску Болницу.

Он је оцијенио да је у протеклом периоду урађено много тога када је ријеч о здравству у Требињу, наводећи да је прије двије године било свега 50 доктора запослено у градској болници.

"План је да у првој половини 2024. године буде више од 100 доктора запослених у требињској Болници. Раде се едукације за средњи медицински кадар, конкурс је у току за одређене кадрове, а у наредном периоду завршавамо статут и нову систематизацију", рекао је Ламбета.


Дјечака из БиХ наводно претукла хрватска полиција

Дјечака из БиХ наводно претукла хрватска полиција

Нова болница у Требињу биће изграђена у насељу Придворци, а укупна вриједност пројектовања, изградње и опремања ове здравствене установе по принципу кључ у руке износи 128.448.448 КМ са ПДВ-ом.

Средства за изградњу нове болнице биће обезбијеђена из буџета Републике Српске, а овај пројекат представља један од најзначајнијих подухвата Владе Српске у здравственом систему.

Нови болнички комплекс простираће се на 41.080 метара квадратних, а циљ пројекта је изградња савремено опремљене болнице за пружање квалитетних здравствених услуга, у складу са највишим стандардима, грађанима Требиња и сусједних општина и градова.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    '‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.