Za narednih 12 mjeseci

SNSD, SP, DEMOS, NPS i DNS potpisali sporazum o političkoj saradnji u Brodu

  • Извор: СРНА
  • 29.03.2023. 11:02

Opštinski odbori SNSD-a, SP-a, DEMOS-a, NPS-a i DNS-a Brod potpisali su sporazum o političkoj saradnji za narednih 12 mjeseci.

Sporazum predviđa zajedničko koaliciono djelovanje, koordinaciju i usaglašavanje o svim suštinskim pitanjima društveno-političkog života na području opštine Brod, kao što su zajednički nastupi na sjednicama lokalnog parlamenta, medijski nastupi i nastupi i učešća na javnim manifestacijama i događajima.

Sporazum je na snazi do 31. marta naredne godine, nakon čega će strane potpisnice pristupiti novom predizbornom pregovoru o daljem koalicionom djelovanju.

"Ovaj sporazum predstavlja krunu višegodišnje zajedničke saradnje političkih aktera, koji su zajedno, sa svojim biračima, prepoznali značaj i neophodnost alternative postojećim politikama na području opštine Brod", istakao je predsjednik OO SNSD-a Brod Milan Zečević.

Zečević je dodao da je na području opštine evidentno potpuno neuređeno stanje, što potvrđuje i to da je većina javnih funkcija u kolapsu, od komunalnih djelatnosti preko socijalne politike, što se ogleda u abnormalnom porastu javnog duga, od dugova prema poreskoj, penzionom i zdravstvenom fondu do dugova prema dobavljačima.

Iz opozicije navode da je skupštinska većina u Brodu okupljena oko SDS-a i PDP-a izazvala niz problema i finansijski neodgovornih poteza koji su doveli do blokada računa komunalnog preduzeća i same lokalne uprave.

Predsjednik OO SP-a Brod Miloš Stanišić rekao je da na sjednicama Skupštine opštine Brod aktivno, već dvije godine, upozoravaju na konstantno kršenje zakonskih propisa i donošenje neracionalnih rješenja za poslovanje lokalnih javnih preduzeća i ustanova i dodao da su se više puta obraćali i višim pravnim instancama na republičkom i regionalnom nivou.

Potpisivanju sporazuma o političkoj saradnji prisustvovali su i regionalni članovi političkih partija Sanja Vulić iz SNSD-a, Slaven Gojković iz SP-a, Predrag Stojić iz DNS-a i Siniša Nikić iz NPS-a.

Skupština opštine Brod broji 25 odbornika, od čega opozicija SNSD-SP-DEMOS broji 10 odbornika, dok je 15 odbornika iz vladajućih političkih partija SDS-PDP-SPS-SRS-HDZ-Narodna stranka Radom za boljitak-Posavska stranka, a načelnik opštine je Zoran Vidić iz SDS-a.

Predsjednik Skupštine opštine Brod je predsjednik OO SDS-a Aleksandar Kruškonjić, zamjenik načelnika Andrijana Banović iz PDP-a, a potpredsjednik Skupštine Viktor Jerković iz HDZ-a.

Тагови:
  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм