Усвојен Зонинг план Бјелосављевићи

Соколац добија Соларну електрану, пројекат вриједан 120 милиона евра

  • Извор: АТВ
  • 19.09.2023. 15:56

Скупштина општине Соколац једногласно је усвојила Зонинг план Бјелосављевићи чиме су отклоњене препреке за изградњу Соларне електране Соколац од 100 мегавата. Вриједност инвестиције је око 120 милиона евра, које је њемачки инвеститор одавно спремио.

Начелник општине Соколац Милован Бјелица рекao је да није могло другачије јер су били упорни и истрајни.

„Моји сарадници и ја водили смо битку три године како би овај пројекат довели до фазе реализације. Било је ту лобирања, оспоравања, саботаже, али све смо издржали и сада смо у завршној фази“, изјавио је Бјелица.

Он је рекао да ће Соколац да користи Сунчеву енергију за производњу електричне енергије. Бенефите ће осјетити сви грађани Сокоца и регије.

„Ово је почетак једног новог и другачијег Сокоца. Сокоца на зеленој агенди, укљученог у савремена кретања, испред многих већих општина и градова не само Републике Српске већ и региона“, поручио је начелник.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм