"Задужбина кнеза Херцеговине Родољуба Драшковића“

Шта ће бити с требињском гимназијом: Херцеговачки кнез одустао?

  • Извор: АТВ
  • 23.02.2024. 19:22

Зграда нове требињске гимназије чији је инвеститор Родољуб Драшковић херцеговачки кнез већ година не миче с мјеста. Прије неки дан на скели је било неколико радника који су Требињцима улила још једну наду. Но и она је брзо угашена.

Из кнежеве компаније одговарају да радови који су извођени протеклих дана су раније договорени. Исто тако поручују да је став ове компаније да се не оглашавају по питању требињске гимназије.

Грађани више и не окрећу главу на ове зидине.

Покушали су се упутити требињски трибуни. Опозиционар Саша Борјан каже да Драшковић диже руке не само од ове зграде него од свих инвестиција у Херцеговини.

"Напушта своје пословне активности везане за Град Сунца и пребацује их у Вршац. Моје лично мишљење је да је директни разлог тога то што је град Требиње подигао ренту знате да је пребачен из јефтиније зоне у скупљу“, каже одборник Народног фронта Требиње Саша Борјан.

Градоначелник каже да ипак има комуникације са инвеститором али много информација нема. Мирко Ћурић не губи наду и обећава да храм знања више неће бити Скадар на Бојани.

"Очекујемо да ће се завршити и предати граду,  под којим условима и у ком проценту изградње  сматрам да то није важно толико, колико  је важно за град Требиње да све што нам буде предато да ћемо ми ако буде завршено ставити у функцију ако не буде завршено завршити“, рекао је градоначелник Требиња Мирко Ћурић.

Према ријечима инвеститора из 2019. године  "Задужбина кнеза Херцеговине Родољуба Драшковића“ требала је бити завршена још у августу 2020.

Драшковић је обећавао све и свашта па су га челници на југу Српске прогласили за "Кнеза Херцеговине“. Љубав није много трајала, више пута је пуцала а кнез дизао сидра. Ових дана круже гласине да ће своје инвестиције усидрити у Вршцу.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.