Ljubiša Petrović

Sve spremno za opoziv gradonačelnika Bijeljine

  • Извор: АТВ
  • 11.01.2023. 19:09

Odluka je pala - Ljubiša Petrović biće opozvan, kažu iz Koalicije dogovor za Bijeljinu.

Nakon 20 dana konsultacija, razgovora sa građanima i partnerima donesena je odluka o pokretanju inicijative i održavanje referenduma, kaže predsjednik Skupštine grada.

“Donijeli smo odluku da se ide u opoziv gradonačelnika Ljubiše Petrovića. Očekujemo da će danas u toku dana biti potpisana inicijativa od strane 25 odbornika od 31, dakle tu ima i drugih odbornika ne samo onih koji su u koaliciji Dogovor za Bijeljinu, dakle širok jedan front koji je za to. Velika većina građana sa kojima smo mi pričali je bila za to i zato imamo obavezu da pokrenemo tu priču oko opoziva”, kaže predjsednik Skupštine grada Aleksandar Đurđević.

Ljubiša Petrović ponovo izaziva skupštinsku većinu. Novac za opoziv ne da, a siguran je u svoju pobjedu.

“Čekam ih na crti isto kao što sam čekao svu tu bulumentu 2020. godine zajedno sa narodom i pobijedio ih. Neka donese novac za opoziv iz Banjaluke, jer skupštinska većina neće vidjeti ni marke iz gradskog budžeta“, kaže gradonačelnik Bijeljina Ljubiša Petrović.

Opoziv je ozbiljna stvar koja će pokazati kako se ko kod naroda “kotirao”. Normalna je pojava u društvima gdje je gradonačelnik na jednoj, a skupštinska većina na drugoj strani, kaže profesor Dragomir Vuković.

“Opoziv je sasvim normalna pojava kad imate tako snažnu skupštinsku većinu. Ovdje se postavlja pitanje šta se postiže time i koji će konačan rezultat biti? Pokretanje opoziva, odnosno referenduma, je ozbiljan posao. Mnogo će toga trebati da uradi jedna i druga strana da bi se vidjelo ko je u pravu“, poručuje analitičar Dragomir Vuković.

Prema proceduri na skupštini se samo izglasava inicijativa da se ide u opoziv, a konačan sud daće građani na referendumu. Referendum se očekuje za 60, najkasnije do 90 dana dok se provedu potrebne procedure.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    ''‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.