Obećanje gradskih čelnika

Trebinje dobija kružne tokove?

  • Извор: АТВ
  • 26.08.2023. 19:23

Umjesto trebinjskih raskrsnica sa ugašenim semaforima biće kružni tokovi, obećavaju gradski čelnici. Saobraćajne gužve su nesnosne pa se što prije mora naći neko rješenje poručuju Trebinjci.


- N: Da li bi ovdje dobro došao jedan kružni tok? Kako ne bi došao, najveća je frekfencija ovdje i što prije da se napravi kružni tok.

- Kružni tok bi dobro došao to je rješenje za neku sljedću sezonu.

- Malo je opasno jer ljudi ne znaju pravila.

- Gužva je velika turista je mnogo

- N: Da li je kružni tok rješenje? Jeste 100%. N: Kako sada izgleda? Loše.

Na najfrekfentnijoj saobraćajnici biće dva kružna toka i to već sljedeće godine obećava načelnik resornog odjeljenja. Jedan će se raditi zajedno sa preduzećem Putevi Srpske a za drugi će grad obezbijediti novac, kaža to Spsoje Radović

"U toku je izrada projektnih rješenja za dva kružna toka. Jedan je kod kamenog mosta a drugi je kod bivše autobuske stanice. Znamo da je to najveći problem saobraćaja u gradu Trebinju i da je to prioritet u rješavanju, tako da sigurno uradićemo sve", kaže Spasoje Radović, načelnik odjeljenja za komunalno-inspekcijske poslove grada Trebinja.

Kružne raskrsnice ne ubrzavaju saobraćaj ali povećavaju bezbijednost, nisu jeftine pa se ne treba zalijetati za ATV kaže inženjer za bezbijednost saobraćaja i Trebinjcima poručuju da urade dobre analize.

"Potrebno je izvršiti brojanje saobraćaja i prije izvođenja ili odluke o investiciji potrebno je uraditi simulaciju da se vidi šta će se u narednom periodu dešavati na toj dionici  i tek ako simulacija pokaže da se to isplati i da će se smanjiti gužve tada treba donijeti odluku o investiciji i ići u izvođenje kružne raskrsnice", kaže Nikola Ćopić, inženjer za bezbjednost saobraćaja.

Sabraćajne gužve posebno su izražene ljeti. Povećava se broj turista, mnogo je i onih koji kroz Trebinje samo prođu a munjevitom brzinom raste i broj registrovanih vozila na jugu.

Prema zvanični podacima Agencije za bezbjednost saobraćaja i resornog ministarstva Srpske broj registrovanih vozila u trebinju 2012 bio je veći od 8.000, deset godina kasnije tačnije prošle 2022 godine taj broj je prešao 12.000.

Osim rješenja za sporne raskrsnice Trebinjci kao ozbeli sunce čekaju i obilaznicu oko grada. O njoj se priča godinama, sada se vide njene naznake.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:15 Серија: Авиоџије (Р) (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    'Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска