"Imaju šta da vide"

Trebinje se sprema za najezdu turista

  • Извор: АТВ
  • 24.04.2023. 19:20

Turistička sezona u Trebinju odlično je počela, kažu brojke. Najave kažu da se očekuju novi rekordi. Tamara je turistički vodič, ovog ljeta očekuje pravu najezdu gostiju, priželjkuje Italijane, ali već sutra će Dučićev grad pokazati Amerikancima.

"Već sutra imamo tri autobusa gostiju iz Amerike, sezona je krenula jako lijepo od početka godine tako da se nadamo da će u tom pravcu i nastaviti", rekla je Tamara Kurteš, turistički vodič iz Trebinja.

Imaju šta i da vide, dodaje Tamara.

"Trebinje je grad bogat sadržajima, od gastronomije i vina, istoriskog i kulturnog nasljeđa pa do same prirode i geografskog položaja", rekla je Tamara.

Ako je sada ovako šta će tek biti na ljeto, pitaju se hotelijeri. Pred kamerom ATV odušeevljeno kažu, rezervacije samo pljušte.

"Sezona je počela odlično, zadovoljni smo. Najave su isto tako dobre, već 80% kapaiteta nam je popunjeno. Što se prvog maja tiče sve je popunjeno, ljudi zovu traže, mole. Već se vidi da nema mjesta u Trebinju", rekla je Branka Ilić iz Hotela "Integra" Trebinje.

"Predsezona je nešto što je popunjeno preko 80%, mi smo trenutno za prvomajske praznike potpuno popunjeni, znači u svom punom kapacitetu hotel je pun. Predsezona nam govori da bi sezona koja nam dolazi sigurno mogla biti bolja od ostalih", rekao je Dejan Andrić iz Hotela "Platani" Trebinje.

Turistički radnici tek što su se vratili sa svjetskih sajmova turizma sabiraju dosadašnje goste. Prednjači region, ali ne fali ni onih iz ostatka svijeta.

"Turistička organizacija je jako zadovoljna ostvarenim rezultatima, za prva tri mjeseca imamo 20% više turista nego 2022. Veliko interesovanje vlada za prvomajske praznike već je preko 90% smještajnih kapaciteta popunjeno, rekla je Mirjana Putica, direktor TO Trebinje.

Zvaničano otvaranje ovogodišnje ljetnje sezone najavljuje se za drugu polovinu maja. Najvaljene su  brojne maniestacije, kongresi, ali i ekskurzije.

Najave kažu da če prvomjaske praznike u Trebinju provesti brojni gosti. Najvaljuju se i koncerti velikih muzičkih zvijezd pa se i tada očekuje prava navala.

Тагови:
  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Путуј, пробај, заволи (Р)

    ''Емисија: Путуј, пробај, заволи (Р)

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: На ивици терена (Р)

    ''Емисија: На ивици терена (Р)

  • 13:30 Емисија: Аграр (Р)

    ''Емисија: Аграр (Р)