Korak do izgradnje

Trebinje uskoro dobija novu bolnicu

  • Извор: АТВ
  • 29.12.2022. 19:40

Na korak se do izgradnje nove bolnice u Trebinju. U ovaj objekat Vlada Srpske uložiće više od 100 miliona maraka, predsjednik Srpske kaže da su sada otklonjeni svi problemi.

"U ovom trenutku su stvoreni svi uslovi za potpisivanje ugovora za izgradnju Bolnice u Trebinju što ćemo učiniti odmah nakon praznika. Proveden je proces javne nabavke i riješeni su imovinsko pravni odnosi što nas dovodi u poziciju da možemo na potpuno transparentan i legitiman način pristupiti izgradnji ove bolnice“, rekao je Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske.

Ova vijest obradovala je i trebinjske čelnike. Gradonačelnik kaže da je najviše problema bilo sa imovinsko-pravnim odnosima.

„Znate i sami da je bilo priče o vlasništvu zemlje. Ako vi trenutno imate vjerodostojnu bazu gdje piše pravi vlasnik nema razloga da sumnjate ali isto tako više puta smo ponovili pa ćemo to opet sada da kažemo, ako neko dokaže vlasništvo treba da bude obeštećen“, rekao je Mirko Ćurić, gradonačelnik Trebinja.

Moderna bolnica je ono što je nedostajalo Trebinju, kaže gradonačenik i dodaje da će bolja zdravstvena ustanova i usluga značiti cijeloj Hercegovini. Nada se da će radovi što prije početi.

 „Po nekim našim procjenama kako je to bilo u okruženju, za dvije godine sigurno to ne može da bude u kompletu završeno jer treba da ide i gradnja i opremanje“, smatra Ćurić.

Objekat nove bolnice će se prostirati na površini od oko 17.000 metara kvadratnih okolo će biti 490 parking mjesta. Plan je da u bolnici budu 223 kreveta ali i moderno uređene ambulante i sale. Uveliko se radi na osposobljavanju i podmlađivanju medicinskog kadra.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:00 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:00 Филм

    ''''Филм