Bihać

U bh. gradu na svega 12 raskrsnica postavljaju 52 kamere

  • Извор: Агенције
  • 26.07.2023. 20:19

U Bihaću je pri kraju realizacija projekta pod nazivom "Bihać – siguran grad“. Ovaj projekat finansirala je Vlada FBiH, a u okviru njega na glavnim i najprometnijim raskrsnicama postavljene su kamere za videonadzor.

Cilj je poboljšanje bezbjednosti na ulicama.

Pedeset i dvije kamere na 12 raskrsnica, od polovine avgusta, trebale bi jamčiti sigurnost na ulicama Bihaća.

"Trenutno je deset raskrsnica pokriveno, ostale su još dvije, kod Bedema i u Đačkoj ulici, ja se nadam da ćemo i te dvije lokacije završiti u narednih 10-15 dana, onako kako smo planirali“, kazao je ministar unutrašnjih poslova USK Božidar Živko (DF).

Uskoro će u funkciji biti i kontrolna soba, a osim funkcije videonadzora, postavljene kamere mogle bi se koristiti i za bilježenje saobraćajnih prekršaja.


Htjeli joj amputirati nogu, ona otišla u inostranstvo i uspješno operisana

Htjeli joj amputirati nogu, ona otišla u inostranstvo i uspješno operisana

"Uz videonadzor, određen dio kamera sad već snima registracije, a za budućnost, softver je tako napravljen, tj. projekt je tako zamišljen da se ovaj softver može nadograđivati, u narednom periodu će biti nadograđen pa će se moći evidentirati prolazak kroz crveno, brzina, vidjeti pojas", objašnjava ministar Živko.

Ovu ideju pozdravili su i građani Bihaća. Prema riječima nadležnih upravo ovakvi projekti su budućnost, a cilj je da, osim Bihaća, budu realizovani i u ostalim gradovima Unsko-sanskog kantona, piše "Federalna.ba".

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)