Bolnica najznačajnija

U Doboju se realizuju brojni projekti

  • Извор: АТВ
  • 21.01.2023. 19:40

Na širem području Doboja realizju se brojni projekti. Grade se putevi, sportski objekti, bolnica. Iako je rok za njenu izgradnju pomjeren, vrata za pacijente regije trebalo bi da otvori na jesen. To je najbitniji projekat u ovoj godini, poručuju gradske vlasti.

"Rok završetka bolnice je 30. spetembra i ja vjerujem da tog datuma ćemo otvoriti bolnicu da će se u potpunosti preseliti i to je nešto što mogu slobodno reći je jedan od najznačajnijih projekata u gradu Doboju", kaže Boris Jerinć, gradonačelnik Doboja. 

Bolnica je i Dobojlijama na prvom mjestu. Nadaju se završetku i nekih ranije započetih objekata.  

- Kasni dvorana, to je osnovno, a ovo ostalo sve ide Doboj kao grad je lijep i uredan i sve. 

- Putevi su najbitniji, putevi su najbitniji, a i bolnica, je prvo, da živimo.

- Bolnica je za nas mi smo malo stariji, kažu građani.

Projekte iz oblasti zdravstva, školstva i sporta, mogla bi da pomogne i Srbija. Moguće je da se stadion Sloge i dvorana nađu na listi projekata koje će da sufinansiraju. 

"Gdje ćemo vidjeti da pomognemo koliko god je moguće da ti sportski sadržaji koji prate svakodnevicu i život da budu na višem nivou nego što su danas", kaže Aleksandar Đorđević, ambasador Srbije u BiH. 

Uz pomenute projekte Doboj radi i na proširenju vodovodne mreže i uređenju industrjskih zona. Rekonstrukcija Centra za kulturu takođe je posao na kome se radi u ovoj godini.

Тагови: