Milorad Dodik

"U drugom krugu Srbija će pomoći Sokocu, Višegradu, Rudom, Nevesinju i Drvaru

  • Извор: АТВ
  • 03.02.2023. 17:23

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da će Srbija u drugom krugu obezbijediti pomoć Sokocu, Višegradu, Rudom, kao i Nevesinju i Drvaru.

Komentarišući pomoć koju je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio za opštine u Srpskoj, Dodik je rekao na konferenciji za novinare u Zvorniku da su o tome pričali na sastanku, te da je to politika kontinutita.

- Rekli smo da moramo stabilizovati opštine. U prošlom krugu to su bile Kozarska Dubica, Nevesinje, Kostajnica, koja je preživjela štetu, te Drvar - naveo je Dodik.

On je istakao da će u ovom krugu pomoći Sokocu, Višegradu, Rudom, vjerovatno i Nevesinju, Drvaru, i možda još nekoj opštini.

Dodik kaže da je to Vučić prihvatio i podržao.

On je naveo da su ranije osmislili politiku u kojoj Srbija treba da pomogne ili da plasira podršku projektima u svim opštinama u Srpskoj i da se taj projekat završava i gotovo da nema opštine da Srbija nije direktno intervenisala sa podrškom nekim od projekata.

Dodik je rekao da Vučić treba krajem februara ili početkom marta da dođe i da obiđu neku od tih opština i da promovišu projekte.

On je izrazio zahvalnost Srbiji na podršci na ovim važnim projektima i istakao da je veoma važno što Srbija daje 80 odsto sredstava za pomoć u izgradnji trase auto-puta Rača-Bijeljina, što je oko 80 miliona evra donacija.

Dodik je dodao da je bitno da Srbija zadrži svoju snagu i ostane najmoćnija i najvažnija zemlja na Balkanu.

- To pomaže nama da na pravi način definišemo i artikulišemo naše političke stavove i našu politiku - naveo je Dodik.

On smatra da je veoma što je Vučić juče bez ikakvog oklijavanja rekao da nema priznanja tzv. Kosova i da nema dozvole da Srbija prihvati da Kosovo bude član UN.

- To je nešto što je i za nas važno, jer ovdje većina ljudi na taj način posmatra odgovornu nacionalnu politiku - istakao je Dodik.

Predsjednik Srpske je naveo da je Srbija, i pored nemilih jučerašnjih scena u parlamentu, pokazala demokratsko lice u kome je Vučić javnosti i skupštini stavio na raspolaganje svoju politiku i mogućnost da se o njoj razgovara.

Dodik je naveo da su neki to zloupotrijebili, ali da je važno da u Srbiji postoji širi dijalog o pitanju Kosova i Metohije.