Spriječavanje kriminala

U Mrkonjić Gradu promovisana škola unutrašnjih poslova

  • Извор: АТВ
  • 25.04.2023. 19:20

U službi građana, spriječavanju kriminala i sprovođenju zakona. To će biti osnovne vodilje budućih policijaca nakon završetka srednje škole unutrašnjih poslova.

Učenicima u Mrkonjić Gradu, kroz pokazne vježbe i dijalog, prikazano je čime raspolaže policija Srpske. Od prezentacije materijalno-tehničkih sredstava, preko borbe prsa u prsa, do simulacije hapšenja.

Načelnik Policijske uprave Milan Miletić kaže da je sve napravljeno kako bi se policijski sadržaji približili potencijalnim kandidatima. 

"Cilj ovih aktivnosti jeste da se učenici kroz neposredni razgovor upoznaju sa uslovima koje moraju ispunjavati da bi upisali srednju školu unutrašnjih poslova, ali i da se upoznaju i sa drugim detaljima, sistemom školovanja u Srednjoj školi unutrašnjih poslova", rekao je Milan Milekić, načelnik Policijske uprave Mrkonjić Grada.

"Uspostavaljanje narušenog javnog reda i mira u većem obimu, hapšenje opasnih kriminalaca, naoružanih lica. To je kraktko naš opis poslova", rekao je Dragan Boškan, komandir Jedinice žandarmerije Mrkonjić Grad.

Slijedi sada i raspisavanje poziva za srednjoškolce za prepis iz drugog u treći razred, odnosno u Srednju školu unutrašnjih poslova. Trajaće do kraja avgusta, a poziv će biti raspisan već početkom juna. Nakon srednje škole, najbolje u klasi, čekaju razne mogućnosti. 

"Najbolje učenike srednje policijske škole šaljemo na vojni univerzitet vojske Srbije na vojnu akademiju, kriminalističko-policijsku akademiju i čak šaljemo, znači u zadnjih četiri, pet godina. Imali smo i sad ove godine, bio je konkurs za pilote helikoptera. To je sve faktički za potrebe MUP-a", rekao je Zoran Jovanović, načelnik Uprave za policijsko obrazovanje MUP-a Republike Srpske.

Potrebe MUP-a su preko 480 učenika, koliki je i kapacitet novog policijskog objekta u Kuljanima u Banjaluci. Savremene učionice, kabineti i popratni sportsko-rekreativni sadržaji te besplatno školovanje, stanovanje i ishrana, primamljiva je ponuda za mnoge srednjoškolce. Kažu da će razmisliti. 

Prva promocija je postigla cilj. Srednjoškolci upoznati sa opusom rada ljudi od zakona. 

Kroz edukaciju i obrazovanje do budućeg kadra i plave uniforme, to je cilj promocije srednje škole unutrašnjih poslova i po završetku zagarantovan je posao, ali i prilika za dalju specijalizaciju. Sve u cilju manje kriminala na ulicama Srpske.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.