Потребни радници

У овој општини у Српској нуде плату од 3.000 КМ и бесплатан смјештај

  • Извор: РТРС
  • 02.01.2024. 19:33

Берковићи, општина у Републици Српској, суочава с недостатком доктора.

Тренутно, на 2.500 регистрованих пацијената, у Дому здравља и поред бесплатног смјештаја и плате од око 3.000 марака, ради само један стално запослен доктор.

У Берковићима је махом старија популација. Због тога су им неопходна минимално два стално запослена доктора.

Млади љекар из Подгорице у потрази за сталним запослењем, након завршеног Медицинског факултета, није чекао посао у Клиничком центру Црне Горе.

Запослење је пронашао у требињској болници, а затим на испомоћ дошао у Берковиће. Мале средине, иако нису изазов и нешто о чему сањају млади љекари, ипак имају и предности.

"Услови су врло добри. Изненадио сам се да постоји и дијагностика лабораторијска и РТГ у овако малом мјесту. Пацијенти су старији и хронични болесници и потреба за љекарима је заиста велика", казао је за РТРС Александар Брновић, клинички доктор.

У берковићком дому здравља запослено је 15 радника. Горући проблем је ипак недостатак доктора.


Испливали узнемирујући снимци након што је брат одсјекао сестри главу

Испливали узнемирујући снимци након што је брат одсјекао сестри главу

Потреба за љекарима је још већа јер је у овој општини у току велико градилиште. Гради се Хидроелектрана Дабар, па се очекује велики број кинеских држављана и повећана потреба за здравственим услугама.

"Велика је потреба. Требају нама требају чак и три лијечника да буду стално запослена. Без помоћи Министарства здравља мислимо да је тешко, трајно ријешити овај проблем", рекао је Горан Ћупина, директор Дома здравља "Доктор Миленко Муратовић".

Да би задржали љекаре и привукли нове да дођу, удруженим снагама Дом здравља и Општина покушавају понудити рјешење.

"Одлучили смо урадити све што је до нас, а то је да осигурамо боље услове љекарима у Берковићима него што су ти услови негдје друго, тако да ће уз бесплатно становање, стимулацију из прорачуна, тако да ће доктор који буде запослен имати око 3.000 КМ плату", навео је Ненад Абрамовић, начелник општине.


Бањалучанину жена прокоцкала 82.000 КМ

Бањалучанину жена прокоцкала 82.000 КМ

Дом здравља у Берковићима захваљујући ресорном министарству и општини у претходном периоду је реновиран.

Пројектом енергетске ефикасности ријешен је проблем гријања, донацијом Владе Републике Српске набављено је ново санитетско возило. Однедавно је у функцији и нова опрема за лабораторију те се велики број анализа може радити у Дому здравља.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Микродржава: Малта, документарни програм (Р)

    'Микродржава: Малта, документарни програм (Р)

  • 13:15 Аграр (Р)

    ''Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству, као и мноштво злата вриједних савјета, те приче о вриједним пољопривредницима, домаћинима, и плодовима њиховог рада

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина