Darko Tomaš

U Prnjavoru 30 zahtjeva građana za procjenu štete od poplava

  • Извор: СРНА
  • 14.06.2023. 22:43

Grad Prnjavor zaprimio je do danas 30 zahtjeva građana za procjenu štete usljed poplave koju su izazvale obilne padavine početkom ove sedmice, rekao je gradonačelnik Darko Tomaš.

Tomaš je podsjetio da je procjenjena šteta na putnoj infrastrukturi 1,2 miliona KM, a da gradske komisije na terenu intenzivno rade na procjeni štete u domaćinstvima i da će se rezultati znati za nekoliko dana, nakon čega će biti zatraženi podrška i pomoć od svih viših nivoa vlasti.

"Trenutno imamo 30 pojedinačnih zahtjeva za procjenu štete u domaćinstvima. Gradske komisije su od juče na terenu, zakonski rok da procjenu štete dostavimo višim nivoima vlasti je 30 dana, ali očekujem da će ovaj posao biti završen do sredine naredne sedmice", rekao je Tomaš novinarima.

On je napomenuo da je počela sanacija lokalne putne infrastrukture, ali i da problem predstavljaju 20 aktivnih i pojava novih klizišta.

"Naši građani moraju znati da se sve ne može riješiti za jedan dan. Nažalost za večeras i sutra su najavljene nove padavine, nadamo se da one neće biti intenziteta od prije tri dana i izazvati nove probleme", rekao je Tomaš.

Obilne padavine koje su zahvatile opštinu Prnjavor izazvale su bujične poplave usljed kojih je voda ušla u 10 stambenih i dva poslovna objekta, aktivirano je 20 klizišta i oštećeni su putevi.

Пратите нас и путем Вибера

  • 21:00 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:00 Филм:Поново код куће (16+)

    '' Филм:Поново код куће (16+)

  • 23:50 Васкршња посланица и Пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

    ' Васкршња посланица и пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

  • 02:00 Ноћни програм

    Ноћни програм